Annonce

Annonce

Brev:

Sover meget afbrudt


10. oktober 2008

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Sover meget afbrudt

Hej Helen.

Så er vi atter på banen med et par spørgsmål, som vi håber du kan hjælpe med ;0)

Denne gange drejer det sig om nattesøvn. Vi har haft rigtig gode oplevelser med de andre forslag du er kommet med og vi nyder alle i familien er der nu er kommet en fast struktur på hverdagen. Det kører stabilt med maden og Tinus sover 2 gange - typisk en lang og en kort lur i løbet af dagen. Han spiser godt, trives og har både lært at kravle og rejse sig samt gå ved møblerne så rent udviklingsmæssigt er han vist helt fint med.

Det vi dog stadig kæmper en del med er han vågner alt for mange gange om natten. Typisk vågner han hver time - eller 1½. En sjælden gang imellem går der 3 timer men han sover meget uroligt. Det er ca 1 måned siden at han begyndte at kravle og jeg synes egentlig at der er blevet mere ro på ham i dagtimerne nu hvor han bedre kan komme omkring selv og han er blevet bedre til at lege selv, så længe han kan få lov at stå op ved møblerne. Men uroen om natten fortsætter.

Jeg har trappet nat og morgenamningerne ud uden problemer og har ikke indtryk af at det er sult der vækker ham. Han bliver puttet ml 19.30 og 20 med en flaske vælling, bliver ammet når vi går iseng og så står vi op et sted mellem 7 og 8 hvorefter han spiser 1-2 dl havregrød. Han er altid super glad og godt tilpas når vi står op og kan sagtens vente en halv times tid inden morgenmad.

Det der sker er at han starter med enten at ligge og møffe rundt og så begynder at klynke/græde eller også vågner han med et hyl og græder. Vi forsøger altid at lade ham ligge så længe som muligt og indimellem lykkes det at han selv falder i søvn, men oftest må vi op og enten tage ham op og trøste eller rykke ham på plads i sengen, putte dynen om ham og trøste med en hånd på brystet og "schhh".

Han sover i sin egen seng og vi har snakket meget om at han skal rykkes ind på vores gæsteværelse/kontor for at se om det er os der vækker ham, men må indrømme at vi egentlig allerhelst ville have ham ...


Annonce

... tæt på os. Omvendt trænger vi begge efterhånden til bedre nattesøvn og er enige om, at er det det der skal til så er vi indstillet på det. Sidste weekend rykkede vi ham ind lørdag aften og han sov 2 nætter på værelset. Desværre måtte vi rykke ham tilbage mandag da farfar kom på besøg (rigtig dårlig timing) og nu har vi ikke lige haft mod på at prøve igen. Det skal dog lige siges at der ikke var nogen som helst forskel de 2 nætter, men det skal nok også have lidt mere end 2 nætter før man kan sige om det hjælper ik?

Vores dagsrytme ser nogenlunde således ud:

7-8: Vågner og får havregrød

9.30-10: tilbydes frugtmos ( spiser som regel meget lidt )
puttes herefter til lur - nogle gange lidt senere hvis vi er stået lidt senere op.

12: frokost (qiuneagrød med fx torskerogn + rugbrødshapsere )

13.30-14: ammes eller flaske hvis jeg er på arbejde
puttes herefter til eftermiddagslur

16: eftermiddagsmad, surmælksprodukt med frugtmos, yoghurt, ½ bolle med smør og ost, frisk frugt/riskiks/skorper eller lignende i hånden.

18: aftensmad, kød/grøntsagsmos. Varierer med forskelligt kød/fisk/fjerkræ og grøntsager.

Til alle måltider får han vand af kop og havregrød/quineagrød og aftenmos blandes med 1 dl mme.

ca 19.30: børster tænder, 200 ml vælling og godnat som regel uden de store problemer.

Da jeg er startet arbejde på halv tid men vi ikke har fået pasning endnu arbejder min mand og jeg skiftevis hver anden dag. Derfor skiftes vi også til at tage Tinus hver 2. nat men vi trænger nu alligevel til snart at få lidt bedre søvn.
Så hvad siger du? Hvordan pokker får vi vores lille guldklump til at sove lidt mere af gangen?

Jeg ammer ham 1-2 gange i døgnet og tror ikke han får ret meget mælk der, men får ca hvad der svarer til ½ L MME/vælling. Er det en ok mælkemængde? Og betyder det noget at han får en stor del af sin mælk gennem maden og ikke drikker det?

Håber du kan hjælpe os på vej til en bedre søvn for hele familien.

De bedste hilsner

Bibi

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Regnslag

Du bør vælge regnslag der har Varefakta mærke. Det betyder at regnslaget er godkendt med hensyn til at kunne sikre barnet luft nok.

Du bør jævnligt sikre at elastikken i regnslaget er i orden. Er den for løs, kan selv et lille barn trække regnslaget ind i barnevognen og blive kvalt.

Regnslag bør kun anvendes, når man går tur i regnvejr og bør således ikke være på vognen, hvis det ikke regner.

Stil barnevognen under et halvtag, hvis det regner, når...

Læs mere i Babylex

Gluten til baby

De fleste børn kan tåle gluten, og gluten kan introduceres til barnet i 4-6 måneders alderen under hensyntagen til de anbefalinger, der i øvrigt gælder om variation i kosten, når skemad gives til småbørn.

Hidtil sagde man, at spædbørn ikke måtte introduceres til gluten før efter 6 måneders alderen, men disse anbefalinger blev i 2015 lavet om, da der ikke er fundet videnskabelig dokumentation for at vente med at introducere gluten.

Gluten findes især i hvede, mens...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit sidste svar. Jeg viste min mand mit brev, som du foreslog, og han blev helt ked af det da han så det. Det satte en masse samtaler i gang herhjemme, og det hele går meget bedre nu. Vi har delt tingene mere op, så det ikke kun er mig der tager mig af hus + børn, men han også begynder at komme mere på banen. Det er rigtig rart.

Du skal bare have så meget tak. Både for en super brevkasse, men også for dine små puf. :)

Kærlig hilsen
Christine, mor til to


Annonce