Brev:
Mad og allerede storesøster
Hej Helen,
Ja jeg blander lige tingene lidt sammen og slår to fluer i et brev:-)
Min datter Alma på 11 1/2 måned har egntlig aldrig været kræsen (hun har spist alt der blev serveret), men jeg synes pludselig det vender. Jeg har størst problemer med frokosten, hun er dog begyndt at sluge enkelte stykker rugbrød, men det er bare ikke hendes yndlingsmad.
Vi har selvfølgelig prøvet alle slags pålæg, og det er der ingen problemer med, men det er svært at få frokosten til at blive et helt måltid. Jeg kan jo regne ud at hun må være sulten en halv til en hel time efter frokosten og må så tilbyde hende mad igen (og tilbyder jeg så det rigtige??). Det er ret irriterende, når vi er ude og i legestue hver dag. Vi bruger for meget tid på mad, synes jeg.
Har du forslag til en frokost, der kan gøre hende mæt? Jeg er jo bange for at tilbyde hende andet lige efter rugbrødet, for tænkt hvis hun regner ud, at hun så på den måde kan slippe for rugbrødet.
Vi har også problemer med at få hende til at spise vore aftensmad. Jeg tror hun er lidt smagsforskrækket, men bliver selvfølgelig ved og ved med at tilbyde, men hun spytter alt ud ...
... hele tiden, og når nu det er aftensmad, og vi også gerne vil have vores nattesøvn, så får hun en portion alma-mad ved siden af (grøntsager og kød/fisk), Det gode er selvfølgelig, at hun spiser grøntsager og fisk/kød, og hun får jo på den måde en ret fin kost, men alligevel - hvad gør vi forkert, for hun skal jo spise vores mad ik`?
Jeg ammer stadig aften og morgen, men skal selvfølgelig snart stoppe (hun bliver jo 1 år om lidt), men skal jeg så ikke tilbyde hende en flaske om aftenen??
Jeg håber du kan hjælpe med en mindre madplan for min snart 1 årige guldpige:-)
Mit sidste spørgsmål handler om storesøsterrollen. Jeg er allerede gravid igen, og vi er super glade, men jeg har en voldsom dårlig samvittighed overfor Alma, hun aner jo ikke, hvad der skal foregå, og når den lille ny kommer, er hun kun 1 år og 8 mdr. og det er jo ingenting, hvad tror du, vi kan gøre som forældre for at hjælpe Alma mest muligt? Kan hun overhovedet forstå en forklaring på det tidspunkt??
Åhh det er så synd for hende, og det river i mit hjerte. Jeg vil så gerne gøre det rigtige og bedste for Alma.
På forhånd tak for hjælpen
Venlig hilsen
Gitte
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
9 måneder og sover ikke igennem om natten
Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
Viden om børn:
Madpakke og børn
Når barnet begynder i pasningsordning, vil det mange steder selv skulle have en madpakke med hjemmefra.
Det er altid vigtigt at give barnet et varieret tilbud af fødevarer - det kan være rugbrød eller anden form for fiberholdigt brød, det kan være pasta sammen med rester fra aftensmaden, kød, fisk, frugt og grønt. Jo mere variation, jo bedre :)
Det er en god idé at give barnet ting med, som er pakket lidt hver for sig. Mange børn er glade for at have en madkasse,...
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.