Annonce

Annonce

Svar: Ingen appetit - 5 mdr.


9. oktober 2008

Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Mette

Velkommen tilbage og tillykke med at I nu har fået en lillebror :o)

Du skriver at din datter fortsat har store problemer med at spise og hun lyder rent fysisk til at være en lille pige, hvis hun 3 år gammel kun vejer godt 10 kg ... Du fortæller også at I har været indlagt til observation, har gået til diætist og familievejledning uden succes - det lyder som om at der løbende har været rigtig meget fokus på din datter og hendes manglende indtag af mad.

Nu har I så fået en lillebror og det er helt naturligt at du nu frygter at mønsteret gentager sig. Han spiser tydeligt meget lidt og det er naturligvis ikke okay, hvis han kan gå op til 12 timer uden at indtage mælk. Han har tilsyneladende lettest ved at indtage mælk, når han halvsover - det er i hvert fald det tidspunkt på døgnet, hvor han drikker den største mængde og det kan man naturligvis godt forsøge at udnytte også om dagen, så du f.eks. tilbyder ham flaske når han er ved at vågne af lur fremfor inden han puttes til lur...

Men ellers så tænker jeg at I er nødt til at finde ud af hvorfor jeres børn har så store spiseproblemer som de har og det er her rigtig vigtigt at du ved, at der findes afdelinger som hjælper børn med spiseforstyrrelser. Små børn kan nemlig godt få en spiseforstyrrelse (det er altså ikke kun noget der rammer teenagere), og det kan skyldes rigtig mange ting og det har I brug for hjælp til at få afklaret.

De afdeling jeg taler om hedder spædbarnspsykiatrisk afdeling. På en sådan afdeling er ansat læger, psykiatere, psykologer, sundhedsplejersker og sygeplejersker. Alle arbejder i et tæt team omkring familierne og der findes en sådan afdeling på Bispebjerg Hospital, på ...


Annonce

... Glostrup og på Skejby Sygehus. Det er jeres læge som skal henvise jer dertil.

Man arbejder på den måde, at man spiser sammen, leger sammen osv. forældre, børn og personale. Man har samtaler, drøfter blandt andet, hvordan I forældre har det med mad, med det at spise, med at lave mad osv. Man bruger også nogle gange små filmoptagelser af hvordan det foregår når I spiser sammen. Hvad signaler sender dit barn, hvad signaler sender du osv. og på den måde får man nogle meget konkrete værktøjer at arbejde videre med. Når man ser sig selv og drøfter det med personalet kan man nogle gange se, hvorfor tingene sker og hvad man skal gøre eller ikke skal gøre ...

Man laver også undersøgelse af børnene, psykologerne laver forskellige tests af børnene og kan måske finde ud af, at barnet i forhold til det at spise har brug for ekstra hjælp på nogle punkter. Det hele er meget komplekst, men der er hjælp at hente.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Da I har været indlagt flere gange og intet fysiologisk grundlag er fundet, så synes jeg det er helt relevant at I bliver henvist videre.

Der er derudover også en anden mulighed, nemlig Institutionen på Wibrandtsvej. Det er en institution der hører under Københavns Kommune og her er ansat pædagoger, sundhedsplejersker, sygeplejersker og psykologer. Også egen læge kan henvise jer videre hertil.

Der er for mig at se ingen tvivl om at I skal have hjælp. Det er vigtigt at finde ud af, hvorfor børnene har så svært ved at spise, hvad det er der sker. Det er en helt begrundet bekymring du har og jeg synes ikke tiden bare skal ses an.

Jeg håber du får den hjælp I har brug for, pas rigtig godt på jer selv og hinanden. Rigtig god ferie, hvis I holder efterårsferie nu:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Virker konstant sulten

Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Faderskab

Et barn, der er født i Danmark, skal som udgangspunkt have registreret en far. Det er vigtigt, fordi barnet har ret til at kende sin biologiske baggrund, og fordi faderskabet giver både barnet og faren en række rettigheder og pligter.

Hvis I forældre er gift, så får faderen automatisk faderskabet. Hvis I forældre ikke er gift, så skal du ansøge om faderskabet - og det skal du gøre i forbindelse med barnets fødsel og inden for 4 uger. Hvis I ikke har anmeldt faderskabet inden for...

Læs mere i Babylex

Bleudslæt

Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.

Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for dit svar. Det var lige hvad jeg havde brug for!

Tak fra Emmas (18 måneder) mor


Annonce