Svar: Hysterisk ude
Hej med dig
Lauge er i en alder af 3 måneder nu i stand til at fornemme rummet han er i, du ser det, når du sidder med ham og han mere og mere bevidst drejer hovedet for at se hvem der kommer ind af døren, han vender sig efter lyd, lys osv. Lauge skelner også mere og mere mellem kendt og ukendt, han mærker om han er hjemme eller ude, om han er i favn hos mor eller en fremmede osv. Det er helt naturligt for hans alder og for hans udvikling.
Lauge er derfor ikke hysterisk når han er ude, han reagerer fordi stedet, lydende, lyset, favnen han er i osv. er fremmed og han kan ikke forholde sig til dette med den alder han har. Han kan bedre forholde sig til det hele fra din favn, for så ved han hvor han er og det giver lidt mere overskud til at møde verden omkring jer - men stadig er der mange stimuli som han bombarderes med og som han endnu ikke forstår.
Det handler ...
... ikke om at han har hængt for meget på sin mor, men derimod om at han har behov for at du stadig skærmer ham og beskytter ham, hjælper ham med kun at modtage verden i små bidder, så det ikke bliver for voldsomt for ham. Lav ikke for mange ting i løbet af en dag, skal I meget en dag, så hold jer hjemme dagen efter. Lad ham ikke gå for meget fra arm til arm, lad få udvalgte holde ham og tag ham selv med det samme du mærker at det bliver for meget for ham - gerne før det bliver for meget.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hjælp ham med at blive skærmet, sørg for at han får sine lure i løbet af dagen også selvom I er ude og lad ham sove. Lad ikke nogen vække ham selvom de gerne vil, han skal have lov til at sove, fordi han i søvnen bearbejder alle de indtryk han får og han har brug for at koble fra, lukke af for verden.
Håber ovenstående giver lidt forklaring og hjælp videre frem, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Natamning
Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.
De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.