Brev:
Problemer med putning, søvn og rytme efter sygdom og tandfrembrud
Hej Helen.
Så blev det min tur til at få lidt feed back fra dig.
Vores dejlige datter er nu blevet 7 mdr. Hun er som regel glad og veltilpas, men har lige været inde i en periode med sygdom og tandfrembrud.
Først var hun pludselig meget hæs og pylret i ca. 4-5 dage samtidig med at hun havde nogle meget irriterede og hævede gummer. Et par dage efter hæsheden havde fortaget sig havde hun et par dage med tynd mave og lidt feber (ca. 38,2). Efter dette kom de 2 tænder endelig frem:-) Så gik der kun kort tid hvorefter hun igen blev syg. Denne gang med høj feber, hvor hun kun ville være i mine arme det meste af tiden... Det viste sig at være 3 dages feber og sluttede for godt 1 uge siden.
Nu er hun så kommet helt ud af rytme. Hun har altid været svær at få til at falde til ro om aftenen, men de sidste par dage har hun også være vanskelig at putte i barnevognen (har måttet vugge hende en del for at få hende til ro.) Jeg plejer ellers bare at kunne lægge hende. Den sidste uge er hun også begyndt at vågne meget om natten og være svær at få til ro igen.
Hun bliver normalt puttet ca. 19.30-20. Jeg er nødt ...
... til at lægge hende på siden, holde hænderne på hende og vugge hende lidt (nogle gange meget) for at få hende til at falde til ro. Vågner så allerede efter ca. en halv til en hel time igen og skal evt. have sut, vendes om på siden og nogle gange også et par hænder og lidt vuggen... Jeg er begyndt at forsøge at trappe lidt ned for hvor meget jeg vugger hende og bare nøjes med at lægge hænderne på hende... er det mon den rigtige måde...?
Jeg ammer hende gerne mellem kl. 23 og 24. Har hun stadig brug for denne amning?
Ammer så igen tidligt om morgenen ml. 5 og 6, her sover hun nogle gange videre og andre gange er hun lysvågen.
Skal jeg forsøge at putte hende på nogle faste tidspunkter om dagen? Lige nu putter jeg hende, når hun virker træt om formiddagen alt efter hvor tidligt hun er stået op. Måske når hun at blive overtræt eller ikke træt nok? Hvor mange gange har hun brug for at blive ammet med den alder hun har lige nu? Vil du lave et forslag til en dagsrytme. Har brug for at få passet ind, at jeg kan hente storebror i børnehaven et sted ml. 14.30 og 15.30.
Ser frem til dit svar
Mange venlige hilsner
TH
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
Viden om børn:
Pudendusblokade ved fødsel
Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.
Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.
Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...
Apgar score
Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.
Jordemoderen har 5 ting hun ser på:
1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.
2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tusind tak for din plan for dagen, både hvad angår søvn og mad. Det er lykkes os at overholde din plan og det har været guld værd. Nu sover vi alle sammen meget bedre om natten.
De sidste 3 uger, har han faktisk kunne sove fra kl. 20 til 06 hver nat - og det er fantastisk, før vågnede han en gang i timen!
Tak fra drengens forældre