Svar: Vågner midt om natten og er stadig træt
Kære Anne
Der kan være flere ting, som gør sig gældende hos jer og derfor vil jeg dele lidt af mine tanker og så må I selv prøve at vurdere om det er det ene eller det andet ... :o)
Ud af planen for dagen, som du har sendt, så fremgår det at jeres dreng nu kun får en flaske mme dagligt - 180ml inden han skal sove. Det vil i forhold til hans alder og behov for mælk og væske være hensigtsmæssigt at tilbyde ham to flasker i døgnet - ikke at han skal have flaske kl. 03, men du kunne måske tilbyde ham en flaske sen aften inden du selv går i seng og det kunne være en måde at rykke hans opvågning på ... Altså både en flaske kl. 19-19.30 i forbindelse med sengelægning og så endnu en flaske kl. 23-24, hvorefter han så forhåbentligt kan sove til næste morgen tidlig. Det er vigtigt at han tilbydes 400ml mme dagligt indtil 12 måneders alderen, på den måde sikres hans jernbehov.
Det indre ur og det faktum at han er vant til at få flaske kl. 04 spiller naturligvis også ind - nu hvor I er flyttet til USA så har du sikkert selv mærket hvor meget det indre ur betyder. Det tager tid at komme ind i en ny rytme med mad, søvn osv. Især tit for børn fordi de ikke som os, kan sige til sig selv at nu skal de spise morgenmad, for nu er det morgen, selvom de ikke føler sult ...
... ...
Hans alder spiller også ind. Det at sætte sig op, mere eller mindre halvsovende hører alderen til, mange børn lægger sig også op i kravlestilling og ligger og banker hovedet ind i sengegavlen osv. Det handler om at han motorisk øver sig rigtig meget - også om natten i søvne og at han derfor har brug for hjælp til at finde fysisk ro. Hjælp til at blive lagt ned igen, få dynen over sig, finde en god stilling at sove videre i.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Derudover kan hans søvnrytme om dagen også påvirke søvnen om natten. Du fortæller at han sover 2 lure i løbet af dagen - to formiddagslure og en powernap ved 15.30 tiden ... det kunne her godt hjælpe på det indre ur og give en lidt mere længerevarende søvn, hvis han kun sove to lure dagligt og ikke sov efter kl. 15 om eftermiddagen ... Den søvn som ligger efter kl 15 vil ofte 'æde' af nattesøvnen.
Og tilsidst hænger sygdom, forkølelse, øreproblemer, hoste osv. også med til afbrudt nattesøvn og dårlige søvnvaner. Hvis jeres dreng har været vant til afbrudt søvn på grund af smerter eller hoste, så tager det tid at komme ind i en god søvnrytme igen ...
Lidt tanker herfra, håber det kan hjælpe jer lidt videre til årsagen på jeres problem og hvad I evt. kan forsøge at ændre, for at få lidt længere nattesøvn. Fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Vitaminer børn
Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer til børn:
- D-vitamin gives dagligt til alle børn, fra barnet er 14 dage, og til det fylder 4 år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder særlige regler for D-vitamin til børn med mørk hud, og børn som får modermælkserstatning.
- Jern-dråber gives til børn, der er født for tidligt (< 37 uger) og til alle børn, som har en fødselsvægt på under 2500 gram. For tidligt fødte børn har behov for...
Vitaminer præmatur
Børn der er født præmaturt, det vil sige børn som er født før 37 uge, anbefales følgende kosttilskud:
D-vitamin - 10 mikrogram (400 IE) dagligt. D-vitamin gives som dråber, samt
Jerntilskud:
Fødselsvægt <1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt til 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt i 6 måneder.
Børn som får mere end halvdelen af deres ernæring dækket af modermælkserstatning skal have ½ dosis jern, dvs. ca 4 mg hver dag...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.