Svar: Øjenkontakt og knuder i nakken
Kære Henriette
I en alder af 3 måneder begynder din dreng at interessere sig lidt mere for verden omkring sig. Han begynder at skelne meget imellem om han er hjemme eller ude, om han er i favn hos dig og far eller hos en fremmed og han registrerer meget mere tydeligt end tidligere, hvad der sker i rummet han er i. Du kan sikkert se at han drejer hovedet, når nogen går ind og ud af døren - han observerer, forsøger at følge med i hvad der sker.
Det betyder også at flere ting omkring ham er interessante. Da han var helt lille var kontakten og dialogen med dig det bedste og det vigtigste, men nu interesserer han sig også for at se på farver, kontraster, legetøj der bevæger sig, han griber bevidst ud efter ting osv. Derfor kan du godt mærke at hans kontakt måske er anderledes end tidligere.
Når det er sagt, så er det dog stadig vigtigt at du kan have direkte og intens kontakt med ham og at du har det dagligt - og kræver det så en sut i ...
... munden er det okay. Men han skal jo også gerne kunne pludre i dialog med dig og det kræver at sutten kommer ud af munden igen, når først kontakten er der :o)
Med hensyn til knuderne i nakken, så er det ikke første gang jeg hører om dette og jeg tænker derfor at de må være ganske harmløst. Jeg synes dog det er helt relevant at du viser det til lægen - måske skal I alligevel i 3 måneders undersøgelse nu, så få lægen til at se på det.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Nogle børn vil i forbindelse med fødslen eller efterfølgende få lidt korte halssener og vil have en foretrukken side at dreje hovedet til. Det er vigtigt at få dette bearbejdet og løsnet og det kræver normalt henvisning til en fysioterapeut. Jeg synes det er relevant at lægen vurderer, hvad der er tale om og hvorvidt jeres dreng har nogle myoser eller lignende i nakken, som kan genere ham og som han skal have hjælp til at få løsnet:o)
Håber ovenstående hjælper videre på vej, fortsat held og lykke med ham:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Fontanellen
Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.
Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...
K-vitamin til baby
Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.
Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.