Svar: Min søn vil ikke have kartoffelmos
Kære Chatarina
For det første synes jeg at du skal lade være med at give kartoffelmos i en periode. Det er vigtigt at måltiderne stadig er hyggelige og ikke bliver en kamp, for så er der altid en risiko for at han helt fravælger skemad:o(
Du kan lave mos af mange forskellige grøntsager. F.eks. gulerod, brocholi og blomkål og gerne blandet sammen. Du kan også putte lidt kartoffel i dette, men så kartoffeldelen udgår mindre, når han nu har noget imod kartofler.
Derudover så vil jeg foreslå dig at prøve at købe grøntsagsmos på glas. Ernæringsmæssigt er dette fuldt ud på højde med det vi selv laver og måske kan han bedre lide dette. Det er vigtigt at du fortsat serverer mosen i en tallerken. Hvis han synes om 'købe' mos, så kan du langsom gå ...
... over til at lave lidt kartoffelbos og så komme en skefuld købemos i, så han vænner sig til den mad du laver.
Kartofler giver en god mæthed og derfor er de vigtige i grøntsagsmosen, men lige i jeres situation, tror jeg nu at det vil være bedst at holde lidt pause med kartofler.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Med hensyn til søde måltider, så undgå at give for meget ren frugtmos. Det kan gives som dessert eller kommes på f.eks. risgrød. Ellers lyder det helt fint.
Med hensyn til amning så har mange børn fortsat behov for amning om natten også efter 6 mdr´s alderen. Efterhånden som din søn bliver ældre og tager mere fast mad til sig, kan du skære ned for ammemåltiderne og ernæringsmæssigt vil der så ikke længere være behov for amning om natten.
Fortsat held og lykke med ham.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Barselshvile
Førhen i tiden var kvinder som lige havde født indlagt på sygehuset i flere dagen inden de kom hjem. I dag kommer man hjem så snart man har lyst og føler sig parat til det og det sker også at man kommer hjem før man som mor egentlig føler sig helt parat ... Det er mere og mere almindeligt at gå hjem allerede få timer efter fødslen.
Når man går tidligt hjem, så vil det være rigtig godt at den nybagte far har mulighed for at tage nogle dage fri, så den lille nye familie kan lære...
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.