Svar: For tidlig fjernelse af bleen
Kære mor
Jeg synes det vil være en rigtig god idé at give jeres dreng en ble på igen - hvis han selv vil være med til det og det tror jeg måske godt han vil. Det kan ikke være rart at tisse i bukserne og skal have skiftet tøj 3 gange dagligt, så er det langt bedre at få en ble på og så opleve den succes det er, hvis det lykkes at tisse og bleen holder sig tør.
Det er nemlig ikke et spørgsmål om at han bare skal tisse i bleen, han skal stadig følges på toilettet og det skal I have en helt fast rutine omkring - man skal tisse inden man går i seng, når man står op om morgenen, inden man skal ud at lege, inden vi kører op at handle osv. Han skal ikke spørges, men skal tages i hånden og følges ud på toilettet.
Når han sidder på toilettet, så skal han have ro, prøve at slappe af i sin blære, der skal være tid og det kan evt. hjælpe at tænde for ...
... vandhanen - prøv det. Tisser han, så er det rigtig godt, gør han ikke, så var det rigtig godt at han prøvede og kommer der så noget i bleen efterfølgende, så pyt med det - en ble kan jo let skiftes.
Køb buksebleer som han tager op og ned som var det underbukser, så han stadig kan gå på toilettet når han har afføring og oplever det som noget helt naturligt at gå med ble. Det er som sagt en ekstra sikkerhed, ikke fordi han skal lave eller tisse i den.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Derudover tænker jeg at du skal få taget en urinprøve. Du kan købe en urinprøvetagningssæt på apoteket. Hvis han ikke kan tisse ned i et glas, så kan du sætte en lille pose på tissemanden og opsamle lidt urin i den, der kan blive sendt til dyrkning. Det er vigtigt at undersøge om hans småtisseri kan skyldes blærebetændelse, for så skal han naturligvis behandles for det.
Fortsat held og lykke med ham:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
Viden om børn:
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Sidde
De fleste børn kan i 6 mdr´s alderen sidde med let støtte f.eks. i en høj stol eller i barnevognen.
7 mdr gamle kan de fleste børn sidde kortvarrigt, dvs et par minutter, for så at falde til siden, for- eller bagover.
8 mdr gamle kan det fleste børn sidde i lidt længere tid og begynder også at tage hænderne ud og støde fra ved siden. Balancen bliver bedre og bedre.
Når barnet begynder at kunne sidde selv og holde et stykke legetøj i hånden er det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.