Svar: Sover så uroligt om natten
Kære bekymrede mor
Dejligt at høre at Selina trives med at komme i dagpleje :o)
Der sker rigtig meget med hende lige nu og derfor oplever du hendes natlige uro ekstra. Hun bevæger sig motorisk mere og mere rundt på egen hånd, selvom hun ikke kravler, så kryber hun fra rum til rum, øver sig i at være væk fra dig og i at opleve verden. Hun øver sig ikke kun om dagen, men også om natten mere eller mindre i søvne og derfor sover hun uroligt.
Samtidig sker der også rigtig meget i hendes hverdag, hun bliver afleveret, skal finde ud af de nye rutiner, finde trøst ved dagplejer, lære de andre børn at kende osv. og det betyder at hun nu også drømmer rigtig meget. Alt hvad hun oplever skal bearbejdes i søvnen. Derfor har hun lige nu en både meget stærk motorisk uro og en meget mental uro, derfor sover hun så uroligt som hun gør.
Det er rigtig fint at du hjælper hende med at komme videre i søvnen, når hun vågner og ikke automatisk giver hende flaske, fordi hun jo skal trappe ud af disse, når hun bliver et år. Men pas på med ikke at give hende sutten hele natten igennem eller tilbyde vand hver gang hun vågner - du kan risikere at hun så bliver ved med at vågne for at få dette.
Sutten kan hun selv lære at finde, giv hende den i hånden og lad hende selv putte den i munden og læg så et par sutter i sengen, som hun selv kan finde om natten. Tilbyd hende ikke for meget vand, væskebehovet skal indtages i dagtimerne. Hjælp hende i stedet med at skifte stilling, blive lagt rigtigt igen, få dynen om sig, blive kærtegnet lidt, holdt lidt i hånden, et stille "sshh" eller lignende. Hun må gerne ...
... sove på maven, men det kan godt være at hun i søvne stadig har svært ved at lægge sig om på siden selv og det må du så hjælpe hende med, når hun vågner :o)
Den næste flaske der skal tages fra er morgenflasken. Når hun vågner om morgenen kan hun få en tår vand og komme over og sove videre i din seng og så må I i stedet må stå op og starte dagen med morgengrød. Den sidste flaske der ryger er flasken inden sengetid, den kan erstattes af en kop mælk, en banan og en godnathistorie ...
Med hensyn til at sikre hendes mælkeindtag efter 12 måneders alderen så vil det normalt blive dækket fint ved at tilbyde hende et glas mælk morgen og aften, en portion tykmælk eller lignende om eftermiddagen og så den mælk der naturligt indgår i grød, som sovs osv. i og på maden.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Med hensyn til at kravle, så må du gerne hjælpe hende med at stå på alle fire og rokke frem og tilbage. Det er fra rokkende stilling at børn lærer at kravle. Hvis hun ikke når at lære det før hun begynder at gå, så er det vigtigt at hun lærer det senere hen - det er vigtigt at hun er i stand til at krydskoordinere, men sker det ikke nu, så skal hun som sagt bare lære det senere - bedre sent end aldrig :o)
Børn udvikler sig forskelligt og nogle børn er langsommere motorisk end andre. Måske ligner hun jer forældre - har i kravlet, var I hurtige til at lære at gå eller? Måske bruger hun energi på det finmotoriske i stedet, måske på det sproglige .. Hvordan er hun til at tale og gøre sig forståelig? Er det her hendes styrke ligger?
Børn er forskellige og heldigvis ellers var det da så kedeligt:o)
Fortsat held og lykke med hende.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
Insemination
Hvis man har problemer med at blive gravide, så kan man blive behandlet med Insemination.
Insemination er den enkleste fertilitetsbehandling og den kan hjælpe, hvis manden har lettere nedsat sædkvalitet.
Behandlingen foregår ved at man fører en portion sæd direkte ind i livmoderen. På den måde springes sædcellerne den første del af vejen til ægget over og chancen for graviditet er dermed større. Derudover bruger man en 'oprenset' portion sæd, det vil sige en mere...
Børn i bilen
Der er fem gode huskeregler, når du skal transportere dit barn i bilen:
1. Det er vigtigt at barnets autostol passer til både barn og bil. Tag derfor både barn og bil med, når du køber autostol.
2. Sørg for at autostolen sættes korrekt fast. Følg brugsanvisningen og stram selerne så godt til som muligt, så stolen er godt fastspændt til sædet i bilen.
3. Vælg bagudvendt autostol så længe som muligt. Det er mest sikkert for barnet.
4....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.