Annonce

Annonce

Brev:

Motorisk anderledes?


2. oktober 2008

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Motorisk anderledes?

Kære Helen,

Jeg har tidligere haft rigtig meget glæde af dine gode svar. Nu er min datter blevet halvandet år stor, selvstændig og nej-sigende, så nu har jeg brug for råd igen!

Men det drejer sig ikke om hendes temperament denne gang. Det der bekymrer mig er, at pædagogerne i vuggestuen synes, at hun bevæger sig anderledes end de andre børn. De synes, at hun vifter meget med armene og ”svinger” med numsen. Det gør hun også. Hun har altid været lang og slank at se på (selvom hun følger de normale kurver) med især lange ben. Hun havde en helt normal kravleperiode og begyndte at gå midt i maj. Hun kravler op og ned af alting, løber meget, sparker og kaster med en bold og går op og ned af trapper (hun skal stadig have en hånd eller et gelænder at støtte sig til, og hun er ikke begyndt at bruge skiftevis det ene og det andet ben endnu).

Det har hidtil været mit indtryk, at hun faktisk har en god balance. Hun har altid været lidt reserveret og observerende af natur, så derfor har vi været meget opmærksomme på, at lege tumlelege. Hun elsker kolbøtter, svingture og at hænge med hovedet nedad. Vi bor midt i dejlig natur, så vi er stort set altid i haven, på stranden eller i skoven. Vi bruger ikke klapvogn ret meget, for jeg synes det er vigtigt, at min datter får glæden ved at gå selv. Når hun giver udtryk for at være træt i ...


Annonce

... benene sætter vi os enten ned og tager et hvil, eller hun kommer op på ryggen i en vikle.

Jeg blev i sin tid født med hofteskred, så hun fik et ekstra tjek af en børnelæge, da hun var en måneds tid gammel, og der var intet unormalt at finde. Hun har altid ”viftet” med armene, når noget begejstrer hende. Hun gør det langt mindre nu, end da hun var helt lille. Jeg kan godt se, at der ikke rigtig er nogen af de andre børn, der gør det, eller hvis numser svinger på den måde, når de går ivrigt til eller løber (hun ligner en der leger ”fin dame”). For mig ser det ud som om, hun bare ikke kan være i sin krop af glæde, når hun ser sin ynglingsbold eller får at vide, at der vil blive serveret vindruer om lidt.

Pædagogerne i vuggestuen er meget engagerede og kompetente, så selvfølgelig bekymrer det mig, når de observerer noget ”anderledes” hos mit barn. De kan bare ikke sige, om det kan være tegn på noget problematisk.

Hvordan synes du det lyder? Skal jeg sætte hele ”maskineriet” i gang med fysioterapeut eller lignende, eller skal vi bare regne med, at det er sådan vores dejlige barn nu engang bevæger sig?

Jeg har ikke lyst til at gøre et problem ud af noget, der er helt normalt, men er selvfølgelig også bekymret for at overse noget, min datter måske skal have hjælp til.

Glæder mig til at høre dine tanker!
Smil herfra

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Nattesøvn og natteamning

Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant

Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...

Læs hele brevet og Helens svar


6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.

Sidder ofte i W-stilling

Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.

Skoldkopper, bedsteforældre og smitte

Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brok (hernie)

Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.

Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.

Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...

Læs mere i Babylex

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for dit svar. Det var lige hvad jeg havde brug for!

Tak fra Emmas (18 måneder) mor


Annonce