Svar: Så er den gal med nattesøvnen igen!
Kære trætte mor
Det lyder umiddelbart som om at jeres datter falder i søvn med sin flaske og derfor tænker jeg at det er der problemet ligger. Hvis hun forbinder det at falde i søvn med at have en flaske i munden, så vil hun naturligt efterspørge flasken hver gang hun vågner op om natten og vil ikke kunne falde i søvn igen før hun får den.
Derfor er det rigtig vigtigt at I forsøger at putte hende om aftenen inden hun falder i søvn med flasken. Altså hun må gerne få den lidt endnu, men hun skal være vågen, når hun puttes, hun skal registrere hvor hun ligger og hun skal lære at falde i søvn med noget andet end flaske - det kunne f.eks. være jeres kærtegn, beroligende ord, en bamse, sutteklud eller lignende - noget som hun på samme måde ...
... kan beroliges med når hun vågner om natten.
Dertil kommer at det er helt naturligt at hun lige nu er mere tryghedssøgende, sover mere uroligt osv. fordi hun nu er adskilt fra jer om dagen og stadig har rigtig meget behov for jer og den tryghed og fysik kontakt ingen andre end jer kan give. Det er også naturligt at hun drømmer mere, sover mere uroligt når hun har været i dagpleje - der sker meget nyt, mange ting at forholde sig til, der er børn der skubber, tager hendes legetøj osv. og alt hvad hun oplever skal bearbejdes i drømme.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Men alfa omega er det altså at hun lærer at falde i søvn på en måde, hvor I også kan hjælpe hende videre i søvnen, når og hvis hun vågner i løbet af natten.
Rigtig meget held og lykke og rigtig god weekend.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
Sprog
Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.
At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...