Annonce

Annonce

Svar: Kløe over hele kroppen under graviditet


27. september 2008

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Sanne

Op til 5% af gravide oplever at få hudkløe i løbet af graviditeten. Det er helt normalt at huden på f.eks. maveskindet klør når man er gravid. Det hænger sammen med at maven vokser, huden bliver mere tør, den strækker sig og det klør.

Det er dog sådan at ganske få (ca 1-3%) af de gravide udvikler det der hedder leverbetinget graviditetskløe. Det opstår ofte omkring uge 35 og da din veninden er i 8 måned, så synes jeg det er helt relevant at hun får en ny tid hos sin læge eller drøfter det med sin jordemoder. Man vil kunne tage nogle blodprøver for at se om det er dette, din veninde har og det lyder helt relevant.

Leverbetinget graviditetskløe skal undersøges og behandles ...


Annonce

... af hensyn til barnet. Det opstår ofte ved at man får kløe på arme og ben, det spreder sig til maven og det er især slemt om natten. Kløen opstår som sagt ofte efter 35 uge og det bliver værre jo længere hen mod fødslen man kommer. Efter fødslen forsvinder kløen af sig selv. Sygdommen er godartet og uden problemer for mor, men bestemt ikke for barnet og derfor er det meget vigtigt at man bliver undersøgt og behandlet.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Derfor skal du fortælle din veninde at hun bør blive undersøgt, så de kan finde ud af, hvorfor hun klør så meget som hun gør. Og så synes jeg naturligvis også at du skal sige til din veninde at hun skal melde sig ind og skrive til mig selv :o)

Fortsat god dag til jer begge.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

CE-mærket

Se efter CE-mærket når du køber legetøj

Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.

Du skal også være opmærksom på...

Læs mere i Babylex

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Selvom jeg kun har sendt dig to spørgsmål, så kan jeg allerede mærke glæden og roen ved at jeg kan skrive til dig.

Tusind tak!
Hilsen mor til dreng på 7 måneder


Annonce