Svar: Delebarn - skal jeg ændre noget?
Hej med dig
Jeg tror den bedste til at svare på dit spørgsmål er en børnepsykolog, fordi de jo er uddannet til at finde ud af, hvad der foregår i de små størrelser ... men jeg vil naturligvis gerne dele lidt af mine tanker med dig og så håber jeg at det hjælper videre på vej:o)
Jeg kan godt forstå at du bliver ked af det, hvis du oplever at din datter græder, når hun afleveres hos dig og gladeligt vinker til dig, når far henter hende. Men som sagt kan det sagtens handle om at det er selve skiftet hun har svært ved .. Det kan også handle om hvordan I forældre virker, hun mærker meget hurtigt hvordan I har det. Der er rigtig meget som spiller ind.
Hvis du f.eks. trækker dig lidt, fordi du mærker at du bliver ked af det, så føler hun det måske som en afvisning. Det kan også være at far har svært ved at aflevere hende og derfor mærker hun at han 'holder igen' - ikke fysisk, mere følelsesmæssigt. Hun kan godt mærke, hvis I hver især har svært ved at modtage og svært ved at give slip og det kan forstærke det svære hun selv føler i den situation.
Din følelse af at du gør noget forkert, at du gør noget galt ...? Hvad handler det om, hvorfor tror du det? Du beskriver jo i ...
... øvrigt dig selv som en meget omsorgsfuld mor, der lytter til din datter, sover med hende osv. og gør hvad du kan for at hun kan være tryg. Du fortæller også om en pige, der er generelt er glad og som udvikler sig godt, en pige der trives. Hun lyder ikke til at mangle noget.
At I bor alene og at der ofte er mere stille hos jer end når hun er hos far, I har gæster osv. behøver ikke være dårligt. Børn i dag udsættes for stimuli dagen lang. Hun skal lege i vuggestuen, der sker noget hele tiden og hvis der sker alt for meget, når hun kommer hjem, så kan hun godt blive stresset. Det er helt okay at hun en gang imellem får lov til at lave ingenting. Det er helt fint, at det hos dig er mere stille, at I putter lidt mere, læser bøger, leger osv. uden en masse andre forstyrrende ting.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det kan gøre hende rastløs, at der pludselig ikke er aktiviteter, det kan være svært for hende at slappe af i kroppen, det er rigtig svært pludselig at skulle finde roen - men at det er svært betyder ikke at det er dårligt. Det kan faktisk være rigtig godt for børn, at få en pause, at få hjælp til at komme ned i gear.
Kan du bruge lidt af disse tanker? Det håber jeg :o)
Fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
Viden om børn:
Reservebedste
En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.
I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.
Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...
Mekonium - den første afføring
Mekonium er betegnelsen for den første afføring, som spædbarnet har. Afføringen er sort og klæbrig og ser ud som tjære.
Det, der kommer ud, er det fostervand, som barnet har drukket, da det lå inde i maven. Det indeholder blandt andet hår og afstødte hudceller. Fostervand, hår og hudceller samler sig i tarmen og bliver udskilt som mekonium, når barnet bliver født. Nogle gange udskiller barnet mekonium forbindelse med fødslen, hvilket er med til at give grønt fostervand.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.