Brev:
Græder over nej og ved møde med fremmede
Hej igen helen
Så er josefine begyndt at kravle, og jeg skal da love for hun kommer rundt, og nyder det !
Det betyder også at hun af og til er at finde med fingrene i hundeskålen, ved komfuret, kontakter og alle mulige steder, som ikke er hensigtsmæssige.
Hun er en rigtig nysgerrig pilfinger, og det er bare dejligt hun er så nysgerrig, men det medfører bare at hun høre "nej" og "av" ret ofte. Vi prøver at begrænse det, og i stedet aflede hende til at gå i gang med andre sysler, der ikke er "forbudt", men det er jo også vigtigt hun forstår at nej er nej.
Hun ved godt hvad nej er, og respekterer det fint, men den sidste uges tid er hun altså brudt helt sammen når vi siger hun ikke må. Hun kigger lige på os når vi har sagt nej - om vi nu mener det, og så begynder hun ellers at græde helt utrøsteligt. Hun bliver rigtig ulykkelig.
Vi synes vi siger det så blidt vi kan, og roser hende meget når hun lader tingene være, men efterhånden når vi slet ikke at rose, for hun stortuder.
Selvfølgelig tager vi hende op og trøster, men hun kan nemt tude 2-5 min., og det er altså lang tid for altid glade Josefine, der ellers ikke er så pylret.
Hun er også begyndt at tude hvis, spcielt fremmede mænd, taler til hende. Det synes hun ikke om. Der er ingen ting i vejen, når det er nogen hun kender, og heller ikke noget når "de ...
... fremmede mænd" er set lidt an ..
Så vidt vi ved har hun ikke nogen trælse oplevelser omkring dette.
Ellers virker hun tryg og er meget harmonisk.
Hun er en blid pige og meget tålmodig, men bliver hun, en sjælden gang, gal så bliver hun altså rigtig sur !
Det var en lang smøre ..
Mit spørgsmål går på hendes reaktionsmønster i forbindelse med "nej" og "de fremmede mænd" - der iøvrigt også godt kan være damer, det er bare ikke så tit.
Hvordan kan vi tackle det så hun ikke bliver så bundulykkelig når vi siger nej ?
Og er der en god ide til at støtte hende når hun skal hilse på fremmede ?
Som du jo ved er hun ekstremt præmatur, men har umiddelbart ingen følger og virker ikke sansesart.
Og så lige et spørgsmål vdr maden - hun spiser ikke så gerne mælk. Dvs hun med møje og besvær vil indtage ca 300 ml mme fordelt på 3 flasker i døgnet, og desuden får den mælk vi tilsætter grød og andre måltider (ca 150-200 ml). Hun nægter helt at drikke mælk af kop, og laver bræklyde og ansigter hvis hun alligevel får drukket lidt.
Jeg er lidt usikker på om jeg skal lave grød osv på mme, nu hun drikker så lidt, eller om jeg kan bruge sødmælk. Her tænker jeg selvfølgelig på om hun kan få dækket sit jernbehov på sødmælken. Hun spiser ellers alt, og drikker pænt med vand.
Tak for dine gode og brugbare svar
De bedste hilsner
Marlene
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Slik
Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.
Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.
Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.
Ifølge...
Stå selv
Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.
Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.
At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......
Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.
Endnu engang tusind tak.