Brev:
Modermælkserstatning og grød
Hej igen Helen, glemte halvdelen af mine spørgsmål i forrige mail :o)
Min søn er nu 4 mdr. og en uge.
Min søn bliver udover amningen suppleret med NAN HA1. Vi skiftede fra den almindelige NAN1 til NAN HA1 efter dit råd - og det betød at han ikke længere fik ondt i maven af mme - så tak for det :o). Nu vil jeg så spørger dig, hvad man kan skifte over til, hvis man vil have en mme, der mætter mere end NAN HA1 - for så vidt jeg kan se, findes der ikke en NAN HA2...... kan det tænkes, at han qua at han er blevet ældre ikke længere vil få ondt i maven af en "alm." mme, og vi derfor kan prøve NAN2 - eller er der et bedre alternativ?
Han har fået en lille smule grød de sidste par dage, hvilket han er HELT vild med og efter - sidder helt fremme i stolen for at få mere :o) - når jeg åbner munden, efterligner han dette og formår også at holde det meste i munden ...
... og synke, men der kommer dog lidt ud munden igen. Andre skefulde ligesom "suger" han ind. Lyder han til at være klar? - altså er det ok at noget af grøden ligeom suges ind? Indtil nu har han kun fået en 1/4 del af en deciliter - hvor hurtigt kan man trappe op.
Jeg har efterfølgende givet ham en lille smule sveskemos, da jeg véd at hans mave har tendens til at forstoppe ( = han har ikke afføring i mange dage, og så kommer der ufattelig meget på en gang). Svenskemosen elsker han også, og det har betydet at han har haft afføring hver dag - er alt dette ok?
De sidste mange nætter er han vågnet i alt fald 3 gange, hvor han så er blevet ammet - tror du at det er sult, eller nærmere en "dårlig vane"..... burde han i højere grad bare få sutten? - eller skulle jeg evt prøve med noget vælling før puttetid?
Nå, det blev vist en del spørgsmål!
Mange hilsner herfra
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
Viden om børn:
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet