Svar: Hyppig amning - 2 mdr.
Kære Christa
Det er altid meget svært at angive tid på en amning, da børn jo spiser meget forskelligt, men ud fra din beskrivelse, så lyder det som om at din søn ikke bliver helt færdig, hvorfor han melder sig hyppigt igen.
Mit forslag er derfor at du lægger ham til i den traditionelle stilling og så ammer ham til han selv slipper eller falder i søvn. Du skal naturligvis forsøge at holde ham igang under amning, så han ikke falder i søvn efter fem minutter. Det kan du gøre ved at trygge ham i håndfladerne eller under fødderne eller stryge en fugtig klud igennem håret. Når du ikke rigtig kan holde ham igang mere, så skifter du ham så ham vågner igen. Hvis han ikke har diet mere end 15-20 minutter på den ene side, så prøv at lægge ham til samme side igen, men i stedet i ...
... tvillingestilling. Har han fået en halv times tid, så tilbyder du ham toppen fra den anden side.
Næste gang du lægger til, så starter du på den side, hvor han har fået toppen, får ham til at spise i bund her, skifter ham (vækker ham) og tilbyder ham så toppen fra anden side.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Ved at gøre ovenstående er du sikker på at han får den 'fede' mælk med ud, som mætter ham mere og samtidig lige får lidt ekstra fra den anden side, som slukker tørsten.
Om natten er det en fordel, hvis du kan ligge ned og amme. Natamning er vigtig også for produktionen af mælk. Sørg for om natten ikke at tænde lys og rumstere for meget rundt, samt kun at skifte ham, hvis der er afføring, så han stille og roligt lærer at om natten sover man og om dagen er man vågen.
Fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
29. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder - del 2
Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...
28. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder
Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
Viden om børn:
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.