Svar: Baby sover for lidt
Kære Kristine
Når børn ikke sover, så skal man altid være opmærksom på at det kan være fordi de ikke får mad nok. Det er derfor rigtig godt at du tilbyder din dreng flaske, da du jo så ved helt præcist hvor meget han har fået. Du kan dog godt forsøge om du kan få en lille smule mere mælk i ham.
Et andet problem, som godt kunne gøre sig gældende hos jer, er at børnene ofte powernapper imens de spiser. Det vi sige at de faktisk får slappet af, får kroppen helt ned i gear og får den søvnfase, der lige giver dem den energi, der skal til for at de kan holde sig vågne igen efterfølgende. En powernap varer ikke mere end 20 minutter og da du fortæller at din dreng er rigtig lang tid om at spise, så kunne det godt være fordi han underspisningen faktisk powernapper.
Jeg vil derfor foreslå dig at du skifter til en større flaskesut, flere huller, hvor mælken løber hurtigere ud til din dreng og at du så samtidig ...
... søger for at holde ham vågen og aktiv når han spiser. Du skal virkelig holde ham igang, så han ikke får lov til at powernappe under spisning og så spisningen ikke trækker ud. Han skal spise hurtigt og effektivt og bagefter skal han så svøbes, have sin sut og puttes.
Han er stadig så lille at det med sutten skal læres og du kan med fordel stå og holde sutten ved hans ansigt når han skal sove. Du kan også bruge en sut med ring, hvorigennem du kan trække en stofble, så holdes den lettere på plads ved hans ansigt, når han ligger i liften på ryggen med hovedet drejet til siden.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du må forsøge at holde ham sovende, når han taber sutten. Det er helt naturligt at sutten ryger ud og du behøver ikke komme den i munden hele tiden, men prøv om du ikke med dine hænder kan berolige og betrygge ham, så han falder til ro, komme videre i søvnen.
Håber du hermed er hjulpet videre på vej, fortsat held og lykke med ham:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.