Svar: Afviser flasken - 9 mdr.
Kære Mette
Der kan være flere grunde til at din datter afviser flasken.
Måske er din datter ved at få tænder eller måske er hun ved at blive forkølet. Hvis hun føler sig generet i munden, har ondt osv. så vil hun naturligt ikke føle det særlig rart - ofte vil det så gå over i takt med at hun atter får det bedre, i takt med at tænderne bryder frem, forkølelsen går over osv.
Det kan også være at hun er træt af smagen. Hvis hun har fået mme længe, så kan det godt være blevet lidt kedeligt for hende og hun gider det ikke rigtig mere. Nogle gange hjælper det at skifte mærke, forsøge med lidt vælling, som smager anderledes eller lignende og det er også okay.
Det kan også nogle gange hjælpe at servere det koldt - ligesom hvis det var sødmælk. Hun er måske lidt træt af den varme mælk og så er den kolde pludselig mere interessant.
Det kan også nogle gange hjælpe lidt at komme lidt sukker i mme, altså søde det. Du kan komme 1 tsk sukker i 100ml mælk og se om hun så synes det smager bedre ...:o) Det skal naturligvis trappes ud igen.
Så kan det også være en udtryk for at hun lige nu gerne selv vil bestemme. Ligesom børn kan lukke munden for skeen og dreje hovedet, protestere voldsomt mod at ...
... skulle ligge og have skiftet ble på puslepuden osv. så kan børn også sagtens protestere mod at skulle have flasken. Ofte er det et udtryk for at de gerne vil selv og du kan derfor prøve at tilbyde hende flaske, hvor hun selv får lov til at holde ved den .. Alternativ løsning, men det kan virke og fysisk kontakt og nærhed, må hun så få på et andet tidspunkt :o)
Derudover må du forsøge at sikre hendes behov for mælk ved at bruge mælk i madlavningen, komme mælk på og i grød og mos (hvis hun vil spise dette), give hende sovs, yoghurt osv. Og væskeindtaget må derudover dækkes af vand, så meget du nu kan få hende til at drikke. Du må naturligvis også med den alder hun har tilbyde hende sødmælk af en kop, måske det smager hende bedre ... du kan lave smoothies hvori der er mælk, lave milkshakes (blende sødmælk og banan sammen) og lignende, som kan få hende til at indtage lidt mælkeprodukt. I princippet er der jo ikke forskel på om hun får en milkshake hvor banan og mælk er blendet eller om det serveres hver for sig.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du kan overveje om du skal give hende jerntilskud, hvis hun ikke når op på de 400ml - det kunne være en rigtig god idé.
Jeg håber mine tanker hjælper lidt på vej, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Frugtmos og børn
Fra 6 mdr´s alderen kan barnet spise al slags frugt. Det kan være frisk frugt eller kogt frugt.
Starter dit barn med skemad i 4-5 måneders alderen, er det dog helt okay, at du giver lidt frugtmos i denne alder. Det anbefales, at du begynder med den kogte mos til de mindste børn. Det anbefales også, at du tilbyder frugtmos som topping på en grød, eller som dessert efter et grøntsagsmåltid.
Til den første skemad er især pære- og æblemos godt, da det har en mild smag,...
Graviditet uden for livmoderen
Graviditet uden for livmoderen er en meget alvorlig graviditetskomplikation, der optræder i ca 2 procent af alle graviditeter.
Det er forbundet med stor risiko for moderens liv og det er ikke muligt at gennemføre en sådan graviditet. Ofte er der faktisk heller ikke tale om et rigtigt foster, og dermed ikke om en rigtig graviditet.
Spiral udgør en risiko for at man bliver gravid uden for livmoderen. Derudover kan det spille ind, hvis man tidligere har haft...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.