Brev:
Er det snyd at putte sådan?
Hej Helen
Jeg har et spørgsmål vedr. putning.
Min datter på 7 md har indtil nu sovet i sengen hos os. Min datter og jeg rejser meget, da vi bor i England, men tager til Dk en gang hver md, hvor vi ofte bor forskellige steder. Fordi jeg er den der altid er der (selvom omgivelserne ændre sig), har det givet mening, at hun har skulle sove hos mig. Det har fungeret fint, og hun har nemt ved at sove.
Hun bliver normalt puttet ved 20-tiden, (bad, bog, bryst) og sover derefter for det meste til 5-6 tiden, hvor hun bliver ammet, og derefter sover et par timer igen.
Jeg vil gerne have hende over i hendes egen seng. Jeg har prøvet et par gange, men hun forstår ikke hvorfor hun pludselig skal ligger der alene, og bliver ked af det. Jeg står ved hende og snakker stille til hende, holder mine hænder på hende og alt det der:) Hun er ikke intereseret i sutteklud eller andre ting.
Vi er nu kommet frem til en løsning der fungere rigtig fint for os, men jeg vil gerne have din vurdering på om det også er en holdbar ...
... løsning?
Vi har stillet hendes tremmeseng ved siden af vores, og fjernet tremmerne på den ene side, så hendes seng på en måde er blevet en forlængelse af vores. Hun kan dog godt skelne mellem hendes seng og vores. Om aftenen falder hun næsten altid i søvn med det samme ved brystet, så det er svært at lægge hende før hun falder i søvn. Om dagen har jeg dog haft succes med at hun falder i søvn alene i sin egen seng, men jeg ligger jo også lige ved siden af (med det nuværende arrangement). Jeg overvejer om jeg skal give hende en flaske om aftenen i stedet for at amme, for den kan hun jo få i sin egen seng.
Min plan er at når hun vænner sig til at sove i sin egen seng, men med mig tæt på, så at sætte tremmerne på, og når hun så accepterer det, rykke sengen længere væk.
Er min fremgangsmåde for blød? Tror du det kan lade sig gøre på den måde? Når hun vågner til sin morgenamning plejer jeg at lade hende sove videre et par timer i vores seng. Er det ok, eller tror du det forvirre hende?
Mange hilsner
Pernille
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Faderskab
Et barn, der er født i Danmark, skal som udgangspunkt have registreret en far. Det er vigtigt, fordi barnet har ret til at kende sin biologiske baggrund, og fordi faderskabet giver både barnet og faren en række rettigheder og pligter.
Hvis I forældre er gift, så får faderen automatisk faderskabet. Hvis I forældre ikke er gift, så skal du ansøge om faderskabet - og det skal du gøre i forbindelse med barnets fødsel og inden for 4 uger. Hvis I ikke har anmeldt faderskabet inden for...
Jordemoder
En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.
Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.