Brev:
Problemer med opstart på skemad
Hej Helen
Vi har en dejlig dreng på knap 5 mdr. Vi er så småt begyndt på skemad for 2-3 uger siden, da det virkede som om han ikke længere blev rigtig mæt af min mælk. Samtidig virkede han meget interesseret i vores mad og kiggede og rakte ud efter det. Han er en stor dreng på 8,5 kg.
Vores problem er nu, at han ikke rigtig gider den mad vi tilbyder ham… Hidtil har jeg lavet rismelsgrød til ham og puttet lidt pæremos eller ferskenmos i. Han har fået vand af kop til. Han tager for det meste gerne skeen ind i munden, men når han får maden ind i munden er det som om han ikke rigtig ved hvad han skal gøre med den. Samtidig skærer han grimasser og spytter maden ud igen. Vand af kop vil han godt tage en smule af.
Jeg skal lige huske at sige at han samtidig med start på skemad også lige har fået sin første tand, som er kommet en smule op af tandkødet forneden. Ved ikke om det påvirker hans appetit negativt?
Jo flere dage jeg forsøgte mig med skemaden, jo mere negativ blev han overfor det – det endte med at han så småt begyndte at græde, når han opfattede at vi skulle i gang (og det var ikke fordi jeg tvang noget i ham, men prøvede kun med enkelte skefulde inden resten blev smidt ud…). Derfor holder jeg lige nu nogle dages pause i håb om at det kan skabe en bedre stemning omkring skemaden og at han igen vil anse det for ”nyt og spændende”.
Jeg er lidt i vildrede omkring, hvordan jeg skal gribe det ...
... an, nu hvor jeg snart vil starte op igen… Kan jeg give ham lidt mos eller skal det være grød? Er der andre typer af grød (end rismelsgrød) som kan være lettere at få ned? Kan det være bedre at putte smør i grøden frem for planteolie? Og hvor lang tid skal jeg holde pause, før han måske vil gå til den med fornyet energi og mod…? (indtil videre har vi holdt pause 3-4 dage)
I dag smagte han et par enkelte skefulde af min venindes datters sveskegrød (købegrød på glas) – og det der overraskede mig var, at han virkede som om han hellere ville have det end grøden. Han spiste et par skefulde og det virkede som om han pludselig havde en idé om, hvordan han skulle spise skemaden (bevægede munden og tungen). Hun mente, at det er fordi der er sukker i det og at det derfor er sødere end den grød jeg laver? Kan du anbefale mig noget, jeg selv kan lave, som minder om?
Jeg ved godt, at der er mange spørgsmål, men jeg håber bare, at du kan give mig et par tips til, hvordan jeg griber det an næste gang, så jeg undgår endnu en fiasko (jeg føler det umiddelbart lidt forkert bare at starte forfra om et par dage på præcis samme måde som sidst, med samme type mad osv. – for det gik jo helt galt sidst…).
Jeg har de sidste dage givet ham lidt vand af kop og d-dråber på ske. Det går nogenlunde, og det virker som om han er mere interesseret i vand af kop nu i forhold til da jeg tilbød grød til.
På forhånd tak.
Hilsen
Tine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Downs syndrom
Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.
Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.
Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...
Klumpfod
Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.
Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.
Drenge fødes hyppigere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.