Brev:
Vil ikke spise sin skemad - 6 mdr.
Hej
Vi har en stor, glad og dejlig pige der bliver 7 mdr om en uge. Hun trives godt, vejer 10 kg og måler 74 cm. For 1½ måned siden introducerede vi grød, men det har vi ikke haft den store succes med. Hun vil stadig ikke spise det, men får det tilbudt hver dag på ca. samme tidspunkt. Det er ved at være meget frustrerende fordi jeg vil så gerne have hende til at spise andet en modermælk. Hun er udelukkende blevet ammet og har aldrig fået flaske.
Jeg har prøvet næsten alle grødtyper og lavet det med forskellig mme og har også prøvet at komme lidt frugtmos i. Nogle gange afviser hun grøden med det samme uden at smage på den. Andre gange spiser hun 3-12 skefulde og afviser herefter grøden. Ved siden af grøden drikker hun vand af kop. Hun kan godt lide at sidde med en agurkestav, peberfrugt eller lignende og ...
... spise den.
I denne uge er vi startet med kartoffelmos med gulerødder til aftensmad, men det vil hun heller ikke spise. Tager en mundfuld men spytter det ud igen. Jeg har ikke ville starte på grøntsagsmosen før nu, da jeg håbede hun kom godt i gang med grøden og vænnede sig til skemad. Men nu synes jeg hun er så stor, at hun skal til at have noget andet at spise.
En typisk dag kan se sådan ud:
kl. 3-4 ammes
kl. 6-7 vågner og bliver ammet
formiddagslur, ca. 1 time
kl. 10-11 grød og ammes
middagslur, ca. 2 timer
kl. 13-14 grød og ammes
kl. 16 ammes
eftermiddagslur, ca. ½ time
kl. 18 kartoffelmos med grøntsager
kl. 19-20 ammes og puttes
Jeg mangler lidt hjælp til, hvordan vi kommer videre med skemaden og hvordan en dag med amning og grød/mos/frugt kan se ud.
På forhånd tak for hjælpen.
M
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
CE-mærket
Se efter CE-mærket når du køber legetøj
Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.
Du skal også være opmærksom på...
Arp
Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.
Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.
Evt. arp...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.