Brev:
Ændret natterytme - ingen søvn
Hej Helen
Min datter på 4 måneder har i løbet af den sidste månedstid ændret sin natterytme. Fra hun var 2 til 3 måneder begyndte hun at sove rigtig godt om natten - kunne ammes kl. 20.00 og sove til 03.00 før hun vågnede igen. Omkring 3 måneders alderen kom der er en opvågning mere på, omkring midnat, hvor hun også ville ammes.
Problemet er nu at perioden mellem hendes opvågninger bliver mindre og mindre - i nat vågnede hun første gang 22.15 og så med 1,5 times mellemrum frem til kl. 7.00 i morges. Hun mokker rundt og små græder indtil jeg ammer hende, så falder hun til ro og sover 1,5 time mere. Hvis jeg prøver at give hende sutten, lukker hun munden og ryster med hovedet - hun vil slet ikke tage den (det vil hun ellers normalt godt når hun skal sove), og ...
... hvis vi prøver at gå rundt med hende begynder hun at skrige.
Efter gentagne gange at være blevet vækket er man jo villig til alt, så det ender med en amning. Hun bliver således ammet langt langt oftere om natten end hun gør om dagen, hvor der går 3 timer imellem måltiderne. Jeg ammer fuldt stadigvæk, og vil gerne fortsætte med det så længe som muligt. Udover at min nattesøvn spoleres lige nu, så er jeg nervøs for at få givet hende for meget mad om natten. Hun vejer omkring 7,5 kilo nu og har mere end fordoblet sin fødselsvægt.
Hvad kan vi gøre for at få hende tilbage til lidt længere sovtræk. 3 timer fungerer fint for mig. Hun starter i sin egen seng men sover i midten hos os resten af natten. Jeg ligger som regel ned og ammer - hvor vi så begge falder i søvn.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
Viden om børn:
Ymer og ylette
Sundhedsstyrelsen fraråder, at børn under 12 måneder får ymer og ylette, da proteinindholdet er for højt.
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.