Brev:
Ændret natterytme - ingen søvn
Hej Helen
Min datter på 4 måneder har i løbet af den sidste månedstid ændret sin natterytme. Fra hun var 2 til 3 måneder begyndte hun at sove rigtig godt om natten - kunne ammes kl. 20.00 og sove til 03.00 før hun vågnede igen. Omkring 3 måneders alderen kom der er en opvågning mere på, omkring midnat, hvor hun også ville ammes.
Problemet er nu at perioden mellem hendes opvågninger bliver mindre og mindre - i nat vågnede hun første gang 22.15 og så med 1,5 times mellemrum frem til kl. 7.00 i morges. Hun mokker rundt og små græder indtil jeg ammer hende, så falder hun til ro og sover 1,5 time mere. Hvis jeg prøver at give hende sutten, lukker hun munden og ryster med hovedet - hun vil slet ikke tage den (det vil hun ellers normalt godt når hun skal sove), og ...
... hvis vi prøver at gå rundt med hende begynder hun at skrige.
Efter gentagne gange at være blevet vækket er man jo villig til alt, så det ender med en amning. Hun bliver således ammet langt langt oftere om natten end hun gør om dagen, hvor der går 3 timer imellem måltiderne. Jeg ammer fuldt stadigvæk, og vil gerne fortsætte med det så længe som muligt. Udover at min nattesøvn spoleres lige nu, så er jeg nervøs for at få givet hende for meget mad om natten. Hun vejer omkring 7,5 kilo nu og har mere end fordoblet sin fødselsvægt.
Hvad kan vi gøre for at få hende tilbage til lidt længere sovtræk. 3 timer fungerer fint for mig. Hun starter i sin egen seng men sover i midten hos os resten af natten. Jeg ligger som regel ned og ammer - hvor vi så begge falder i søvn.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Hej Helen Vi har en glad lille pige, som blev 5 måneder for en uge siden....
Viden om børn:
Sut
Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.
Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...
Moderkage
Moderkagen forsynet barnet med næring, imens det ligger inde i livmoderen. Når fødslen er forbi, og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.
Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det kan ske, at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves, og den må fjernes af en læge. Bedøvelse er nødvendigt, for hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.
Når moderkagen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.