Svar: Vil ikke sove om aftenen - 2 år, 2 mdr.
Kære "MOAR"
Din datter er nu 26 måneder og det betyder at hun gennemsnitligt vil have behov for at sove 1-2 timer i løbet af dagen og ca 11 timer om natten. At det er gennemsnitligt betyder at nogle børn sover mindre og andre lidt mere. Lige nu sover hun to timers middagslur og så putter du hende kl. 19.30 og hun står op kl. 7.15.
Det kunne godt være lidt for tidligt at du putter hende, at hun simpelthen ikke er træt nok til at overgive sig til søvnen på det tidspunkt og jeg vil derfor foreslå dig at putte hende lidt senere end du gør lige nu. Alternativet er at korte hendes middagslur lidt ned, men som regel vil barnet regulere dette ind selv i takt med at nattesøvnen bliver passende.
Derudover skal du naturligvis overveje om der er anden årsag til at hun pludselig vægrer sig mod at skulle sove. Det er f.eks. ikke usædvanligt ...
... at børn i 2-3 års alderen pludselig er bange for mørke - og her vil det være rigtig godt at tænde en lille natlampe, som med dæmpet belysning giver hende mulighed for at vide, hvor hun er. Det er heller ikke usædvanligt at børn i denne alder pludselig kan være bange for små dyr og de kan være meget kontaktsøgende i forhold til deres forældre.
Din datter lyder ikke ked af det eller på noget måde utilfreds med at skulle sove. Hun er i godt humør, vil gerne læse og hopper ud af sengen for at finde bøger ... hun lyder faktisk som om at det er lidt for tidligt du putter hende ...

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Søvnbehovet kan godt ændre sig i perioder, så at du putter hende lidt senere i øjeblikket betyder ikke at hun fremover vil gå sent i seng. Men lige nu sover hun måske det hun har behov for.
Jeg håber mine tanker hjælper lidt videre på vej, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
Viden om børn:
Lus hos børn
Rigtig mange familier oplever, at deres børn kommer hjem med lus, og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:
1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, men hvis lusene er tørre eller kun let fugtige, så bevæger de sig rundt. Våde lus er derfor lettere at få fat i. Sæt barnet på en stol foran dig, så du sikrer dig en god arbejdsstilling. Det tager tid at kæmme hår.
2. Så kommer du en god portion balsam...
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.