Svar: Valg af modermælkserstatning ved rejse
Kære Lotte
Det er rigtigt at man ikke kan købe Aptamil i Danmark, men du kan købe andre rigtig gode modermælkserstatninger som du roligt kan give din datter.
Vi har ikke på nuværende tidspunkt i DK mme, som helt kan sammenlignes med sammensætning i Aptamil Easy Digest. Jeg kan se på Milupas hjemmeside (producenten) at Aptamil Easy Digest indeholder fortykkelsesmiddel, så mme er lidt tykkere end andre typer. I Danmark kan man på apoteket købe Erstatningen Enfamil AR som er en speciel erstatning, der anbefales til børn med Refluks (der gylper meget). Den er tynd i flasken, men bliver tyk i maven.
Jeg kan også se at der i Aptamil Easy Digest er tilsat pro-biotica. Vi har endnu ikke mme i DK tilsat dette.
Så kan jeg se at der derudover også er tilsat blandt andet langkædede flerumættede fedtsyrer i Aptamil Easy Digest, som er vigtigt for børns syns-, hjerne- og nerveudvikling. Her kan man i DK købe Nestles produkter Nan - de er alle tilsat langkædede flerumættede fedtsyrer og du kan ...
... købe produkterne i almindelig handel. Der er både Nan 1 og Nan 2, som er fuldgyldige. Nan 2 kan dog mætte lidt mere og måske derfor give lidt af den effekt du søger hos Aptamil Extra Hungry. Alternativet om aftenen kan dog også være en flaske vælling, som din datter gerne må få med den alder hun har (4 måneder).
Du skriver ikke hvor lang tid du skal være væk, men det er naturligvis begrænset hvor meget mme du kan slæbe med hjemmefra. Derfor tænker jeg at du kan medbringe lidt til de første dage og så finde et produkt i Danmark, som du så skifter over til imens I er på ferie. Du kan med fordel udskifte stille og roligt, så hendes mave kan følge med, ved at bibeholde Aptamil og så udskifte en flaske af gangen med noget andet - Nan, vælling eller hvad du nu vælger.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er især Hipp, Beauvais og Nestle som leverer modermælkserstatninger til det danske marked. Du kan læse om de forskellige produkter på firmaernes hjemmesider.
Håber du hermed er hjulpet videre på vej, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Amning
Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.
Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Endnu engang ros til dig. Det varmer virkelig mit hjerte at læse dine svar til andre. Din grundighed tåler ingen sammenligning og findes ikke hos mange andre! Mange forældre og børn kan prise sig lykkelig for at have dig!
Glæder mig til at læse din bog.
Mange varme hilsner fra
Sophus og mor