Brev:
Gode råd til skemad
Hej Helen.
Jeg har læst en masse af tilsvarende spørgsmål og svar som andre har sendt til dig - men har stadigvæk brug for at få lidt gode råd:-))
Amalie er super veltilpas pige - meget motorisk livlig og meget glad.
Vi startede stille op med skemad ved 5 mdr alderen og her var det mejs-ris grød med min mælk og frugtmos. Først for en uge siden er hun begyndt at spise lidt....lidt....af maden og vi startede op med hjemmelavet kartoffelmos med moste ærter også med min mælk. Hun tager dog kun få skefulde- er meget mere interesseret i vand af kop.
Jeg ammer en 3 gange om natten og det er ikke et problem- søster var også sådan - jeg vil blot gerne have mere gang i skemaden. Talte med sundhedsplejersken og hun foreslog at også give hende grød formiddag. Jeg ser dog at du foreslår helt op til 4 skemåltider om dagen. Hvordan skal det passe med at hun ...
... får nok bryst og samtidig skal trappes ud af dette om natten??
Amalie har haft de sidste 2 dage hvor hun har virket forkvalmet når hun fik skemad - blev bleg, meget mundvand, spyttede alt ud- og vi mistænkte at hun har været forstoppet efter start på mad og jerndråber (selvom der har været små afføringer)- det kulminerede med 2 eksplosive opkastninger og herefter har der været 2 bleer med store klumper i.
Storesøster fik faktisk laktolose i en kort periode- omkr 1 uge - også på denne tid- var det en ide?? Ikke at jeg ikke synes sveske grød er godt - men det kræver ligesom at de vil spise det ikke:-)))
Er ikke begyndt med at give hende fx kartoffel eller brød i hånden endnu- er bange for at hun vil kløjs i det - skal jeg blot hoppe ud i det??
Py-ha....man glemmer altså helt vild hurtigt...selvom det ikke er længe siden sidst.
Tak for hjælpen
K
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Suttebehov
Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.
Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.
Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...
Jern - jerntilskud præmatur
Børn, der er født for tidligt, har behov for jerntilskud, da de har mindre depot af jern ved fødslen og større væksthastighed. Jern tilskuddet startes 6 uger efter fødslen:
Fødselsvægt < 1500 gram: Ca 8 mg jern dagligt i 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: ca 8 mg jern dagligt til 6 måneder
Børn, som får mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning, skal have ½ dosis jern, dvs. ca. 4 mg hver dag eller 8 mg hver anden dag.
Det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.