Svar: Min datter på 1 år kravler ikke
Kære SB
Da din datter er blevet ultralydsscannet og hofteskred er blevet afvist, må du gå ud fra at der ikke er en sammenhæng her.
Derimod betyder det meget, hvordan din datter i øvrigt er mobiliseret. At sidde i gåstol kan medvirke til at kravlestadiet springes over. Samtidig kræver det at kravle at muskulaturen i kroppen er styrket nok til at klare det, at barnet er stærk nok.
Fra barnet er helt lille lærer det sig hele tiden nye færdigheder og det får lyst til at udforske sig selv og sine omgivelser. At være på gulvet giver barnet plads til at bevæge sig og det er fra liggende stilling at barnet lærer først at trille, så krybe, kravle og sidde.
Børn som finder det anstrengende at være på gulvet, skal man opmuntre og hjælpe på vej, så det bliver spændende. Når barnet først kommer igang med at bevæge sig, giver det nye muligheder og det virker positivt på humøret og lysten til at bevæge sig mere.
De fleste børn udvikler deres muskulatur og balance gennem kryben og kravlen før de bliver stærke nok til at sidde selv, men der er jo aldrig regler uden undtagelser:o)
Er din datter meget stor af sin alder? Jeg spørger fordi nogle børn bliver meget store fordi de 'sidder placeret', hvor andre børn ikke rør sig fordi de er meget store.
Bevægelege er vigtigt. Hjælp din datter med at krybe og trille på gulvet. Lad hende sidde på skødet og lege 'ride-ranke'. Først kommer bondemandens hest - i lunte, så kommer herremandens ...
... hest i trav, og tilsidst kommer kongens hest i galop. Legetøj som kan bevæges, f.eks. trækkedyr, badeting, som kan flyde og som din datter skal strække sig efter, bolde, baloner mv. er godt. En gynge udvikler også balancen, luftture, hvor barnet holdes under maven og flyver gennem luften er godt. Gemmelege, hvor du 'bliver væk' og din datter skal finde dig, en hule lavet med et tæppe over bordet, hvor din datter skal bevæge sig for at få øje på dig er en idé. Og så er det naturligvis altid godt at tage barnet med i svømmehallen og lade det bruge sig selv i vandet,- plaske med hænder og fødder, blive strakt ud osv.
Det der er vigtigt er at din datter selv får styrket sine muskler, kun ved egen kraft bliver hun stærk nok til at lære det. Når hun forsøger at gå i sin gåstol, så holder siderne på stolen hende og hun støtter derved ikke sig selv. På samme måde, når hun sidder i sin høje stol, så bliver hun støttet og styrker derved ikke sig selv. Så masser af ophold og tumlen på gulvet er nødvendigt.
I skal støtte jeres barn bedst muligt og I må gerne hjælpe hende op på alle fire og rokke, hvis hun er stærk nok i arme og ryg til dette. Ellers skal I styrke hende som ovenstående beskrevet.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Tilsidst vil jeg lige sige at nogle børn jo er senere motorisk udviklet end andre, hvilket du også beskriver at storebror var. Måske er dine børn så meget hurtige til at tale og udtrykke sig flot verbalt:o)
Fortsat held og lykke med hende.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Pusleplads til baby
Der er flere tusinde gange, du skal skifte dit barn, hvis det bruger ble i ca. tre år. Sørg derfor for at indrette en god pusleplads - altså et sted hvor barnet ligger trygt og godt, og hvor du ikke får ondt i ryggen af de mange bleskift.
- Sørg for at puslepladsen passer i højden til den person, som hyppigst skifter barnet.
- Sørg for at have alt, hvad du skal bruge inden for rækkevidde. Når dit barn ligger på puslebordet, må du af sikkerhedshensyn ikke gå fra...
Æg
Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.
I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.
Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg bliver nødt til at skrive igen, for at fortælle, hvor glad jeg er for at du har den her hjemmeside!
Det er så fantastisk at have et sted, hvor der er en faglig person, men også utroligt omsorgsfuld, som gider at høre og svare på alle de bekymringer og tanker man har som mor. :-D
Kærlig hilsen
Camilla, snart mor til to