Svar: Trivsel?
Kære Henriette
Der er tre ting som slår mig, når jeg læser dit brev:
1. Hvordan fungerer din datters mave?
2. Har du overvejet at skifte mme?
3. Har du overvejet at starte med skemad, når hun bliver 4 måneder?"
Med hensyn til hvordan hendes mave fungerer, så er det ofte sådan at børn der pludselig vægrer sig mod at spise og børn som pludselig græder mere end de plejer - de har ofte problemer med forstoppelse. Det er meget vigtigt at din datter har afføring dagligt og at hendes afføring virker grødet og lind. Hvis hun ikke har det, så skal du give hende laktulose. Hun må her få 1ml pr kg hun vejer - det vil sige at du fint kan tilbyde hende 3 ml morgen og 3 ml aften. Du skal sørge for at holde gang i hendes mav.
Med hensyn til skift af erstatning, så sker det at børn bliver trætte af den mme de altid får. Når man ammer, så tager mælken smag efter den mad man som mor spiser og det vil sige at mælken og den oplevelse barnet får ved at spise, ændrer sig lidt både i løbet af dagen og fra den ene dag til den anden. Børn der får mme og har fået det længe, de kan godt blive trætte af smagen og derfor kan det nogle gange hjælpe at skifte til et andet produkt.
Og med hensyn til skemad, så lyder det som om at din datter hører til dem der bør starte når de bliver 4 måneder. Det vil sige om en uges ...
... tid. Det er helt rigtigt at hun ikke kan blive ved med at tage på i samme hast som hun gjorde i begyndelsen, men hun skal meget gerne tage på og det er begrænset hvad hun har taget på de sidste 5-8 uger. Derfor synes jeg at det må prioriteres at hun nu tilbydes lidt anden føde end mælk.
Start op i det små, start med 4-5 tsk grød af ris, majs eller hirse og tilfør så lidt ekstra smagsvariation undervejs ved at bruge lidt forskelligt frugtmos som topping. Giv hende vand at drikke sammen med skemaden og øg hende langsom i indtag over en lille uges tid, måske 10 dage, hvad hun virker til at have behov for. Når I når op på at hun kan spise 1/2-3/4 dl uden problemer - hun åbner munden, spiser, synker og maven fungerer, så begynder I at tilbyde hende skemad 2 gange dagligt - frokost og aften. Hun kan så få grød eller grøntsagsmos - det kan være mos af gulerod, kartoffel, blomkål, broccoli du starter med + vand af kop.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er dejligt at hun udvikler sig, bruger sig selv fysisk og på den måde virker til at trives, derfor skal du heller ikke gå i panik :o) Men du skal ikke være ligeglad, jeg synes det er helt relevant at du nu forsøger at lave nogle små ændringer, som kan få hende til at spise lidt mere igen, så hun atter begynder at tage lidt på.
Jeg håber mine tanker hjælper videre på vej, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...
Viden om børn:
Flyverdragter til børn
Flyverdragter er nødvendige, og de fleste børn starter med at bruge en flyverdragt, når de begynder at kravle omkring i 1 års alderen.
Flyverdragter er til leg udenfor - ikke til at sove i. De fleste flyverdragter er meget varme og kan også være lidt stive i stoffet, og nogle flyverdragter er faktisk så stive og tunge, at de gør det svært for barnet at bevæge sig rundt. Derfor kan det være en god idé at vælge en flyverdragt, som ikke er alt for tung, og som netop giver...
Slik
Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.
Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.
Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.
Ifølge...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!
Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!