Svar: Hiver sutten ud og kæmper mod søvnen
Kære trætte mor
Som jeg læser dit brev, så er jeres problem at jeres lille dreng får hevet sutten ud af munden, hvorved han vågner op og har svært ved at overgive sig til søvnen. Det lyder ud fra det du fortæller, som om at han falder fint til ro, tidspunktet for søvn er rigtigt, han er træt, begynder at spjætte og bruger sig selv motorisk og så får han hevet sutten ud ...
Min tanke er at I skal give ham en sut med ring, hvorigennem I kan trække en stofble. Det kan hjælpe ham til at holde sutten ved munden og får han den hevet ud, så vil stofbleen på sig kunne give ham den nærhed han har behov for at kunne sove videre.
Men derudover tænker jeg at det er en rigtig god idé, hvis I kunne stå hos ham, holde hænderne på hans krop, så I direkte hjælper ham til at få fysisk ro. Det er naturligt for hans alder, at han spjætter og flagrer med armene og det er helt okay at I tager hans hænder og holder dem, hjælper ham med at holde sutten ved munden osv. Hvis I kan bruge 10-15 minutter på denne måde og han så falder i søvn ved jeres beroligende hænder som giver lidt tyngde og varme ...
... på hans krop, så er det godt givet ud.
I takt med at han bliver ældre, vil han bedre kunne finde roen selv, men lige nu lyder det som om at I skal hjælpe ham med det. I kan ikke bare putte ham og regne med at han så falder i søvn selv. Det er altså ikke et spørgsmål om at putte sutten tilbage i munden, hver gang den falder ud eller putte ham med tæppet hver gang han sparker det af, det handler mere om at stå der, holde hænderne på ham og ved sutten, så han ikke når at spytte den ud eller sparke tæppet af. Så I står der og giver ham den ro han behøver.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Alt efter hvor fysisk stor han er, så kan I også overveje om I skal svøbe ham ligesom man gør med spæde børn. Altså svøbe ham, så hænder og arme holdes ind til kroppen. Alternativet til et svøb kan være at putte ham i en voksipose, drømmepose osv. hvad det nu hedder. Den kan godt i sådanne urolige perioder bruges indendøre og I kan bruge den både dag og aften. På den måde vil putteritualet også blive det samme hele døgnet, hvilket også vil kunne give ham lidt ro.
Håber mine tanker hjælper lidt på vej, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Suttebehov
Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.
Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.
Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...
Skråstol
Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.
Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.