Svar: Urolige nætter - 11 mdr.
Kære Charlotte
Det lyder umiddelbart som en fase I skal igennem. Der sker rigtig meget med Simone lige nu - hun er begyndt at gå og I er ikke sammen om dagen som tidligere, da du er begyndt at arbejde.
Det at hun er begyndt at gå betyder at verden nu er større. Hun kan ved egen hånd bevæge sig fra rum til rum, kravle ud på terrassen osv. og det giver en naturlig motorisk uro og mange oplevelser at bearbejde. Samtidig skal hun så forholde sig til at du går fra hende og at hun skal passes. Selvom det lige nu er bedste forældrene der passer hende og hun er tryg ved dem, så forstår hun jo stadig ikke at du er væk, hvor du er henne og hvornår du kommer tilbage. Hun er stadig så lille at hun har svært ved at forholde sig til dette og det giver hende naturligt også flere drømme og opvågninger om natten, at hun nu pludselig skal forholde sig til adskillelsen fra dig.
Så hvad skal du forvente fremover ...? Du skal forvente at din datter vil have perioder, hvor hun vågner mere hyppigt om natten, hvor hun virker mere tryghedssøgende, pylret, omklamrende osv. ...
... ligesom der vil være perioder, hvor hun hviler mere i sig selv, hvor hun vil sove bedre, være mere roligt, have overskud til at møde verden lidt mere på egen hånd osv.
I de perioder hvor Simone tydeligt viser ekstra behov for nærhed og tryghed skal du naturligvis give hende dette. Men du skal samtidig hele tiden have for øje, hvordan du hjælper hende videre. Det er her vigtigt at du f.eks. ikke gør det til en vane at tage hende op i favn hele tiden, når hun sover. Men i stedet prøver at få hende videre i søvnen ved at berolige med små ord, kærtegn, stillingsskift og lignende, så hun ikke kommer ind i en rytme, hvor I pludselig får skabt vaner der er svære at komme fra. På samme måde er det vigtigt ikke hele tiden at give hende en sut, ligesom det nogle gange kan være helt okay at lade hende ligge, se om ikke hun af sig selv kan komme videre i søvnen uden din hjælp.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du skal altså være der, når hun har behov for det, men du skal også prøv at lære hende at komme videre selv ...
Jeg håber du kan bruge mine tanker, rigtig meget held og lykke fortsat med det hele:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Klip i mellemkødet (Episiotomi)
I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.
Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.
Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...
Feber
Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes, at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt, at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen.
Når temperaturen stiger, og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje, bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.