Svar: Søvnproblemer, vil have flaske
Kære Theas mor
Thea er så gammel nu at hun godt kan finde ud af hvad "slut" betyder. Hun forstår godt når bogen klappes sammen, at så er historien slut, hun forstår også når mælkekartonen på bordet er tom, så er mælken slut, der er ikke mere.
Ofte slår vi ud med hænderne, gestikulere slut og det er dette I skal føre over på flasken. Flaskesutterne bliver for mørnede og for gamle og de skal smides ud på et tidspunkt. I skal tage Thea med i denne proces og hun er med til at smide den sidste flaskesut i skraldespanden. Når hun efterfølgende beder om at få sin flaske, så må I vise hende den, huske hende på at flasken er slut - sutterne er væk, de dur ikke mere det er "slut!" og så skal hun selvfølgelig have et alternativ.
I kan tilbyde hende lidt mælk eller vand af en kop, hun kan få en banan så hun ikke skal gå sulten i seng og så kan hun få en godnathistorie. I kan sidde hos hende, nusse hende tæer (hvilket er en meget bedre søvnassociation end flasken) og berolige hende, tale stille, læse lidt højt osv. Rumme den frustration der kommer fordi flasken nu er slut og ...
... det er så det.
Det virker måske lidt hårdt lige i situationen, men det er vigtigt. Hun skal ikke have al den mælk og kunne hun selv vælge, så tror jeg faktisk at hun meget hurtigt selv ville vælge at få godnathistorie, mælk af kop og banan, fremfor en flaske mælk og ingen historie ...
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Der er ingen tvivl om at Thea forbinder flasken med at skulle sove og hun kan simpelthen ikke falde i søvn uden. Derfor har de store problemer i vuggestuen og derfor har I problemer nat efter nat, hvor hun naturligt vågner op og søger sin flaske - det er jo det hun forbinder med at skulle sove.
Det er ofte sådan at forældre bliver overraskede over hvor hurtigt barnet egentlig glemmer flasken, men man skal lige stå igennem de dage hvor det varer. Jeg er sikker på, at når I stopper med flaske - og gør det fuldstændig fordi flaskesutterne er smidt ud og der ikke er indkøbt nye - og erstatter med historie, mælk og banan - så vil I opleve en ændring inden for få dage. Jeg taler om en ændring inden for 3-7 dage - et tidsperspektiv der er til at overskue.
Rigtig meget held og lykke med det:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Taktilsansen
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...
RS virus
RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.
RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.
De...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.