Svar: Vågner om natten efter dræn og klare sig uden mad
Hej med dig
Jeg ved ikke hvem du har talt med, hvad din familie laver, men jeg er slet ikke enig i det du fortæller og det lyder som om at din egen fornemmelse er rigtig god, så lyt du til dit hjerte ...:o)
Din datters rytme og plan for dagen ser rigtig fin ud. Det er helt passende med 4 måltider skemad og hun begynder måske også så småt at kunne undvære powernappen kl 17 og holde sig vågen til hun så kan puttes om aftenen. Det er fint at du både ammer og tilbyder flaske med mme og vælling - hendes mælkebehov bliver fint dækket ind.
Med hensyn til mellemørebetændelse og ilæggelse af dræn, så tager det tid at ændre de søvnvaner din datter har fået. Det betyder ikke at drænene ikke virker, det handler om at hendes krop husker. Hun har været vant til at vågne på grund af smertejag fra øret og har derfor ikke lært at sove en sammenhængende søvn. At få lagt dræn ændrer ikke lige på dette med det samme, hendes krop husker stadig at vågne, men hun vil dog nu falde mere ...
... og mere til ro og det er fint, hvis du en gang imellem tilbyder hende lidt vand og hun så derefter kan sove videre uden problemer.
Du har fuldstændig ret i at din datter ikke kan sove mere end 5-6 timer sammenhængende. Det er derfor helt alderssvarende og normalt at hun har behov for mælk når hun bliver puttet, igen sen aften og tidlig morgen. Det er således mælk midt om natten, at hun springer over i denne alder. De fleste børn vil ikke kunne sove 10 timer i træk før de er omkring 10 måneder gamle ...
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Så bibehold du planen og tilbyd fortsat din datter mælk sen aften og tidlig morgen. Når og hvis hun vågner i løbet af natten, så se om du kan hjælpe hende med at skifte stilling, putte hende med en sutteklud, vugge hende lidt imens hun stadig ligger ned, berolige hende med et "ssyy" og kærtegn. Hvis hun virker til at have behov for lidt væske, så tilbyd hende vand - kan hun sove videre uden er det også fint.
Håber du hermed har fået lidt ro:o) Fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Jern - jerntilskud præmatur
Børn, der er født for tidligt, har behov for jerntilskud, da de har mindre depot af jern ved fødslen og større væksthastighed. Jern tilskuddet startes 6 uger efter fødslen:
Fødselsvægt < 1500 gram: Ca 8 mg jern dagligt i 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: ca 8 mg jern dagligt til 6 måneder
Børn, som får mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning, skal have ½ dosis jern, dvs. ca. 4 mg hver dag eller 8 mg hver anden dag.
Det...
Amning og medicin
Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.
Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.