Svar: Skift fra tremmeseng
Kære Rikke
Hvis Niklas sover rigtig godt i sin tremmeseng og ikke gør tegn til at ville klatre over tremmerne, følger sig indespæret eller lignende, så kan I sagtens lade ham ligge i den lidt endnu - det kan sagtens være at det passer fint at han skifter når han bliver 2½-3 år, i forhold til målene på sengen, vil det sikkert passe fint.
Måske kan I låne eller leje en vugge eller en seng til den lille ny, så behøver I ikke skifte over helt så hurtigt og når lejeperioden er ovre kan den lille få Niklas seng og Niklas er blevet det ældre og kan få en ny lidt større seng ... I begyndelsen vil den lille sove fint i lift og barnevogn og I behøver således ikke skifte over før den lille er kommet til verden ... Så kan I også se, hvordan Niklas sover, hvor meget han tumler rundt om natten.
En mulighed for Niklas var en juniorseng med sengehest. Der findes forskellige senge på markedet og det er muligt at købe ...
... en seng, som ikke er alt for stor og som samtidig har 'kant' så han ikke lige kan falde ud. Du kan søge på nettet efter 'juniorseng+sengehest', så dukker flere muligheder frem.
Jeg kan godt forstå at du gerne vil bibeholde de gode sovevaner for Niklas og derfor lade ham beholde sin seng. Det er helt fornuftigt tænkt. Jeg skønner at han godt vil kunne ligge i sin seng et lille års tid endnu (altså til han er ca 3 år) også selvom han er en stor dreng og du må så vurdere om I kan leje eller låne noget andet til den lille ny i den periode, for at det hele ikke skal blive alt for dyrt, eller om du skønner at det er bedst at skifte nu ...

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Juniorsengen vil kunne holde til Niklas skal i skole, derefter kan han få en større seng og juniorsengen kan gå i arv til lillesøster eller bror ...
Jeg håber mine overvejelser hjælper lidt videre på vej, fortsat held og lykke - også med den lille ny, når tiden nu er:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
Viden om børn:
Sut
Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.
Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...
Calcium
Calcium findes hovedsagligt i mælkeprodukter, herunder modermælk og modermælkserstatninger.
Calcium er vigtigt til opbygning af skelettet og er derfor af stor betydning for børn, der naturligt skal vokse meget. Hvis barnet ikke får calcium nok, vil der frigøres calcium fra skelettet for at opretholde koncentrationen af calcium i blodet.
Børn der ammes eller får flaske får dækket deres behov for calcium derigennem og det anbefales at børn får modermælk eller...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.