Brev:
Skemad - har forsøgt kartoffelmos uden held ...
Hej Helen,
Vores lille dreng er 4½ måned gammel og har udelukkende fået MME siden han var to måneder gammel. Dette fungerer rigtig godt og han spiser (meget) med glæde. For 14 dage fik han grød for første gang og det går rigtig godt og han spiser også grøden med stor glæde. Men jeg har nogle spørgsmål vedr. grøden.
Jeg tager udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens ”Mad til spædbørn & småbørn”, men portionerne er noget store her i opstartsfasen. Derfor laver jeg grøden i mindre forhold, men dog på slum. Fx bruger jeg ca. ½ dl vand, 1+ tsk. mel (grovris, majs, hirse m.m.), en slat MME og en klat smør eller olie. Er det ok at gøre det på denne måde eller skal jeg følge opskrifterne mere slavisk? Kan jeg lave en større portion grød (uden MME og fedt) og sætte resten på køl og så varme det dagen efter?
Vi har ligeledes forsøgt os med kartoffelmos, men det var ikke nogen god oplevelse, da han fik det i den gale hals og blev ked af det. Mosen virkede lidt sej og jeg har ikke rigtig haft modet til at forsøge igen. Hvordan kommer vi i gang igen?
Han har altid sovet rigtig godt om natten, og gør det egentlig stadig. Men hans rytme har ændret sig efter vi er startet på grøden. Tidligere sov han fra kl. 20/21 til ca. kl.06 uden at vågne. Dog sov han kun 2*25 min i løbet af dagen. Nu ser hans rytme således ud
05/06: Får flaske og ...
... sover videre
07.30-08: Står op
09: Formiddagslur (ca. 45 min)
10: Får flaske
13-14: Får grød (½-1 dl) og flaske
Nogle gange sover han mellem de to måltider og det kan være alt fra 45 min til 2 timer
15: Eftermiddagslur (hvis han kun har fået en formiddagslur sover han ca. 2 timer ellers 45 min)
17-19: Flaske
20-21: Går i seng for natten. Hvis han har fået flaske omk. kl. 17 får han en flaske igen. Har han spist omk. kl. 19 kommer han som regel bare i seng.
23: Midnatsflaske (og det er uanset om han har fået en flaske, da han kom i seng).
Han får 180 eller 210 på flaske. Det kommer an på hvor sulten han virker og hvornår han sidst har spist.
Tidligere fik han ikke midnatsflasken, men det virker som om han har brug for den og han spiser som regel det hele. Det er os der ”vækker” ham for at han kan få flasken. Trods midnatsflasken er han begyndt at vågne tidligere – tættere på kl. 05 end 06. Jeg overvejer derfor at give ham vælling i stedet. Vil det være en god idé? Og har du evt. en opskrift på vælling med MME? Og kan jeg lave vællingen på forhånd og varme den i mikroovnen, når den skal bruges?
Vi kunne godt tænke os styre hans spisetider lidt mere. Indtil nu har han helt styret, hvornår han har spist. Hvordan gør vi bedst det?
Det var vist alt for nu, men det var vist også rigeligt.
Tak
Udenlandsdanskeren
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
Viden om børn:
Efterveer
Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.
Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.