Annonce

Annonce

Svar: Renlighed og børnehavestart


26. august 2008

Kategori:
Alder:
2 år, 10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Kære Camilla

Jeg har helt klart den holdning at jeres datter skal have en ble på. At få en ble på betyder ikke at man ikke kan træne renlighed - tværtimod.

Det vil være trygt og rart for hende at have en ble på. Så vil hun ikke være bange for at gøre i bukserne og så er der en meget vigtigt ting: Det er langt bedre at opleve den succes det er at have en tør ble, end det er at opleve det nederlag det er at få våde bukser!

En tør ble opnås ved stadig at følge hende på toilettet. Hjælpe hende med faste toilettider. Hun skal tisse inden I kører op at handle eller i det hele taget skal nogen steder (ligesom du også selv gør), hun skal tisse inden hun skal sove, når hun står op, vaske hænder og tisse inden I skal spise osv. Faste tidspunkter at gå på toilettet på, som en helt naturlig del af hverdagen er en god idé.

Hun skal således ikke spørges "skal du tisse" for så siger hun nej, og tisser 10 minutter efter. Du skal tage hende i hånden og gå med hende ud ...


Annonce

... at tisse, du skal også tisse selv. "Kom vi skal lige tisse inden vi kører ...". Og så skal hun have sin ble på og er den ren og tør, så roses hun naturligvis for det, er den våd, så "Pyt med det, så var det godt du havde ble på.."

Det er meget vigtigt at lytte til det hun selv siger, nemlig at hun vil have en ble på - det vil hun i dagplejen og det skal hun også have i børnehave. I takt med at I så oplever at hun bedre og bedre kan holde bleen tør og hun selv begynder at føle sig tryg ved at gå på toilettet, så kommer hun måske selv og siger at nu vil hun gerne have den af - og det er det bedste udgangspunkt for at træne renlighed.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Så lige nu skal hun have sin ble på og have lov til dette og den tryghed det giver. Det er ikke ensbetydende med at hun skal tisse i sin ble. Hun skal med bleen på stadig opfordres til at gå på toilettet - bleen er bare en tryghed, hvis det nu går galt, og en succes, når det lykkes.

Rigtig meget held og lykke og god weekend:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Nervøs for potte

Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Blefri

Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sygt barn

Det er altid svært at vurdere hvad et lille barn fejler, og er du i tvivl er det altid en god idé at kontakte lægen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.

De mest almindelige sygdomme hos børn er: Forkølelse, øjenbetændelse, mellemørebetændelse, lungebetændelse, maveinfektioner og skoldkopper.

Symptomerne er ofte: Manglende appetit, ondt i maven, opkastning og diarré samt feber.

Hvis det bliver nødvendigt at indlægge barent på sygehus er...

Læs mere i Babylex

Børnemad, færdiglavet

Færdiglavet babymos er lavet af kontrollerede råvarer og gjort holdbart ved varmebehandling. Det er intet ernæringsmæssigt i vejen med de færdiglavede børnemadsprodukter. Hjemmelavet mad er dog lige så godt.

Vær opmærksom på at færdiglavet børnemad let bliver for findelt i konsistensen og det er vigtigt at barnet stille og roligt vænnes til familiemad og også tilbydes mad, som kræver en vis tyggefunktion og som indeholder naturligt "mere bid".

Du kan finde...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.

Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...

Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.

Tak!!


Annonce