Svar: Renlighed og børnehavestart
Kære Camilla
Jeg har helt klart den holdning at jeres datter skal have en ble på. At få en ble på betyder ikke at man ikke kan træne renlighed - tværtimod.
Det vil være trygt og rart for hende at have en ble på. Så vil hun ikke være bange for at gøre i bukserne og så er der en meget vigtigt ting: Det er langt bedre at opleve den succes det er at have en tør ble, end det er at opleve det nederlag det er at få våde bukser!
En tør ble opnås ved stadig at følge hende på toilettet. Hjælpe hende med faste toilettider. Hun skal tisse inden I kører op at handle eller i det hele taget skal nogen steder (ligesom du også selv gør), hun skal tisse inden hun skal sove, når hun står op, vaske hænder og tisse inden I skal spise osv. Faste tidspunkter at gå på toilettet på, som en helt naturlig del af hverdagen er en god idé.
Hun skal således ikke spørges "skal du tisse" for så siger hun nej, og tisser 10 minutter efter. Du skal tage hende i hånden og gå med hende ud ...
... at tisse, du skal også tisse selv. "Kom vi skal lige tisse inden vi kører ...". Og så skal hun have sin ble på og er den ren og tør, så roses hun naturligvis for det, er den våd, så "Pyt med det, så var det godt du havde ble på.."
Det er meget vigtigt at lytte til det hun selv siger, nemlig at hun vil have en ble på - det vil hun i dagplejen og det skal hun også have i børnehave. I takt med at I så oplever at hun bedre og bedre kan holde bleen tør og hun selv begynder at føle sig tryg ved at gå på toilettet, så kommer hun måske selv og siger at nu vil hun gerne have den af - og det er det bedste udgangspunkt for at træne renlighed.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Så lige nu skal hun have sin ble på og have lov til dette og den tryghed det giver. Det er ikke ensbetydende med at hun skal tisse i sin ble. Hun skal med bleen på stadig opfordres til at gå på toilettet - bleen er bare en tryghed, hvis det nu går galt, og en succes, når det lykkes.
Rigtig meget held og lykke og god weekend:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
30. september 2024 | Renlighed | 5 år
Kære Helen. Vores dreng F. er lige fyldt 5 år. Han smed bleen for ca. 2 år...
23. juli 2024 | Renlighed | 2 år, 7 mdr.
Hej Helen! Mange tak for svaret på mit sidste spørgsmål! Nu står vi...
Viden om børn:
Reservebedste
En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.
I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.
Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...
Tvillinger og trillinger
Du er berettiget til børnetilskud, hvis du føder tvillinger og trillinger. Du får også automatisk udbetalt børnetilskud, hvis du har adopteret flerlinger. Du kan få børnetilskud til og med det kvartal, hvor dine børn fylder 7 år.
Tal også med din sundhedsplejerske om muligheden for at komme med i en gruppe for mødre/fædre med flerlinger. Det kan være rigtig rart at møde ligestillede, drøfte de forskellige glæder og udfordringer, som børn giver, og rigtig mange har også stor glæde...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder