Brev:
Normalt?
Hej Helen.
Jeg blev d. 17. april mdr. mor til en super lækker lille dreng. Fuldstændig ukompliceret graviditet og grundet underkropstilling blev han forløst ved sectio en uge før terminsdato. At han lå i UK fandt man først ud af i uge 38+4 (vi havde ellers hele tiden fået fortalt at han i H), så jeg havde ikke meget mere en 3 hverdage til at indstille mig på sectio. Yderemere skulle det vise sig at han var lille bitte da han kom til verden. Han vejede kun 2500 gram og var 47 cm lang. Han blev overført til børneafd. efter fødslen pga. indtrækninger og lavt blodsukker, han fik hurtigt CPAP og lidt mad og fik det godt igen relativt hurtigt :-)
Han kom til verden lige den dag konflikten trådte i kraft. Vi kom hjem 3 dage efter sectio. Mælken var ikke løbet rigtigt til og amningen fungerede bare slet ikke. Han ville ikke hapse rigtigt på og skreg og skreg. Den dag vi kom hjem var jeg virkelig klar til at sende ham tilbage hvor han kom fra...
Vi fik fra sygehuset en "madplan" for hvor meget mme han skulle have i løbet af døgnet. Mme skulle han selvfølgelig først ha' efter han havde forsøgt sig hos mig. Det hele var virkelig noget rod. Lykken ville at amningen skulle fungere og mælken løb mirakuløst til natten til vores 2. dag hjemme. Mme blev "kasseret" samme dag hvor mælken kom om natten. Jeg måtte tro på at han fik nok fra mig :-)
Han er i dag i super fin "form". Han ammes fortsat fuldt ud. Ca. 6 -7 gange dgl. Han blev sidst vejet og målt da han var 3 mdr og 1 uge gammel - 6 kg og 61 cm. Han er ikke den største dreng, men en lille lækker rund en :-)
Det skulle vise sig, at han i sine 3 første mdr. var "et uroligt barn". Græd utrøsteligt...hver evigt eneste aften fra klokken slog halv otte til halv tolv. Vi forsøgte alt. Han kom til kiropraktor, han kom til zoneterapeut, vi prøvede sukkervand, mylicondr....stort set alt prøvede vi.
Det var en svær start. Og når jeg tænker tilbage så kan jeg næsten ...
... ikke forstå hvordan vi er kommet så godt igennem det. Vi fik jo først besøg af sundhedspl. efter konflikten. Havde selvfølgelig været ved e.l. for at være sikker på at der ikke var noget galt og ligeledes for at få ham kontrolvejet.
Det var lige lidt "baggrundsviden" (kan man vist godt kalde det) om hvordan vores dreng kom til verden og efterfølgende.
I dag er han en super glad lille dreng. Jeg fornemmer at han trods sin urolige 3 mdr. har udviklet sig motorisk og følelsesmæssig som en hvilken som helt anden baby...
Dog er der sket en lille ændring de sidste 2-3 uger. Han gider ikke rigtigt at pludre i dialog længere med mig... han nærmest "råber" i stedet for at sige "gry" og lign. som han ellers tidligere har gjort. Og så er det som om at han ikke rigtigt synes jeg er specielt interessant længere...jeg får sparsomt øjenkontakt med ham og smilene er han også blevet lidt nærrig med overfor mig. Hvis jeg skal ha' ham til at smile, så skal der først ske noget vildt som en kastetur op i luften - men så både smiler og griner han også. Andre kan nemt få ham til at pludre og smile uden at det skal være vildt :-(
Yderlig er han begyndt at undersøge hans fingere. Det begyndte han ca. med for 3 uger siden. De fingre er stort set i hans mund i alt hans vågne tid. Jeg synes næsten det er for meget igen. Ligeledes putter han også fingerne ind i munden når han bliver glad. Er ovenstående normalt??
Jeg tænker jo næsten at han ikke synes godt om mig længere....
Kan man sige noget om hvor meget man skal aktivere/stimulere et barn i hans alder? Han får af og til lov til at ligge alene på aktivitetstæppe, men jeg må da indrømme, at jeg størstedelen af de gange han ligger der er hos ham. Faktisk pludre han mest når han er "alene" og når jeg så kommer, så stopper han lidt igen.
Det blev vist en noget længere smøre end jeg havde regnet med til sådan et lille spørgsmål.
Mange venlige hilsner fra
en stolt mor.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Hej Helen Vi har en glad lille pige, som blev 5 måneder for en uge siden....
Viden om børn:
Æbler og æblemos
Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten bør stadig moses, og æblemos vil ofte være et hit hos børn - især hvis det serveres, som topping på en grød. Rå æbler bør du dog være opmærksom på.
Børn under 3 år bør ikke få fødevarer, som er meget hårde eller som knækker let. En stor æblebåd kan knække og sætte sig fast i halsen, og af samme grund kan det ikke anbefales at give små børn et helt æble at gnave af. Du skal også være opmærksom på skrællen,...
Savl
Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.
Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.
I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.