Brev:
Overgangsfasen
Hej Helen.
Jeg har lidt spørgsmål vedr. kost, sovevaner, tandbørstning og afføring.
Min datter er nu 6 måneder og en uge gammel.
Vi har for 14 dage siden introduceret den første skemad. Hun har fået risgrød en gang dagligt i den første uge, hun spiste rigtig godt af risgrøden.. Efter en uge begyndte vi med måltid nr. 2, vi har prøvet både kartoffelmos, kartoffel/gulerodmos, sveskemos, majsgrød, hirsegrød intet falder i smag og hun virker som om hun pludselig får brækfornemmelser af maden. Ikke engang risgrød er længere et rigtig hit.
Skal vi blot forsætte med at tilbyde hende skemad 2 gange dagligt. Skal jeg vælge 2 ting ud og holde fast i dem, eller skal jeg blive ved med at prøve lidt forskelligt i håb om at finde noget hun er glad for?
M.h.t. sovevaner så sover hun ca. 2 gange dagligt og så fra omkring kl. 21 – 8 næste morgen afbrudt af ...
... amninger 2-3 gange om natten. På en typisk nat ammes hun ved 2-3 tiden og igen ved 6-7 tiden.
Hvornår er det tid til at hun burde kunne sove igennem og hvordan hjælper vi det lidt på vej, hvis vi kan det? Hun ammes blot og sover videre med det samme igen.
Ang. tandbørstning så er det simpelthen et stort problem at komme til. Hun holder munden lukket, åbner hun den endelig dækker hun for hendes to små tænder i undermunden med tungen. Ofte græder hun under tandbørstningen og det gør jo virkeligt ondt i hjertet. Nogen gode råd eller må vi bare blive ved og håbe på det med tiden bliver bedre?
En anden ting er hendes afføring her i forbindelse med overgang til mad. Hendes afføring er meget mørkegrøn, må den være det? Hun virker ikke til at have ondt i maven, dog kan man se hun presser lidt, når der skal noget ud.
Håber du kan hjælpe os - på forhånd tak!
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Akupunktur
Der findes mange former for akupunktur. Oprindeligt er akupunktur en gammel kinesisk behandlingsform, som går ud på, at man ved at sætte nåle ind forskellige steder i kroppen, blandt andet kan bedøve eller lindre smerte.
Behandlingen har været brugt i mange tusinde år. Det er en behandling, der baserer sig på en holistisk opfattelse af kroppen og hvor man med nåle regulerer energiblokeringer i kroppen.
Akupunktur er blevet mere og mere almindeligt at bruge i...
Feber
Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes, at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt, at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen.
Når temperaturen stiger, og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje, bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.