Brev:
Hysteri - hvad gør vi?
Hej Helen!
Anna er nu 21 måneder, og vi har vores kampe med hende. Hun har altid været en bestemt lille dame, der vidste hvad hun ville, og det bliver ikke bedre med alderen.
Hun har altid godt kunnet blive vred, men nu går hun fuldstændig amok, hvis der er noget, der ikke passer hende. Det kan være helt ned til småting som, at hun ikke må få flere rosiner eller skal have skiftet ble. Hysteriet kommer som et lyn fra en klar himmel, hun kan være glad og harmonisk det ene sekund, og fuldstændig væk i hysteri det andet.
Når hun får sådan et anfald, skriger hun, sparker, slår og kaster sig rundt. Vi kan slet ikke komme i kontakt med hende, og hvis vi tager hende op for at trøste, losser hun os og river i hår eller ...
... bider. Det er virkelig frustrerende. Min mand har haft held med at aflede hende et par gange, klovnet for hende eller givet hende et eller andet, men det virker desværre kun sjældent.
Flere gange har vi måttet lade hende være, dvs. båret hende hen på et sted, hvor hun ikke kan slå sig når hun kaster sig rundt, og ladet hende rase ud. Men det skærer mig i hjertet. Og det er faktisk ikke fordi vi er specielt principfaste og holder på vores, for når hun kommer derud, hjælper hverken rosiner eller tegnefilm (i overført betydning), hun er bare rasende.
Er det noget trods?? Og hvad kan vi gøre?? Der er ikke nogen ændringer i hendes liv, så jeg har svært ved at se anden grund end hendes alder.
Frustrerede hilsner
Marie-Louise
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
29. april 2024 | Sovevaner | 2 år, 1 mdr.
Kære Helen Vi har nogle udfordringer om natten pt. Og jeg ved ikke, hvad vi...
Viden om børn:
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Sikkerhed i hjemmet
Det er i hjemmet, at de fleste ulykker sker, og når dit barn begynder at kravle, rejse sig og bevæge sig rundt i hjemmet, så er det vigtigt at du sikrer dig, at jeres hjem er et trygt sted at færdes.
Dit barn skal have lov til at undersøge og opleve verden omkring sig. Derfor skal du sikre at dit barn kan gøre dette.
Alle rum kan være farlige og kan kræve et ekstra sikkerhedstjek - især skal du være opmærksom på køkkenet, badeværelset og stuen.
Gå...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.