Svar: Søvn i dagstimerne - 2 mdr.
Kære Maria
Tillykke med lillebror:o)
Det er helt naturligt at børn i 2 måneders alderen har behov for at blive lullet i søvn, og derfor er det sikkert ikke helt forkert, hvad du husker omkring storebror, da han var i den alder. Jeg er dog enig med dig i at det er lidt for meget at bruge 1 time på det og derfor er det fornuftigt at korte det lidt ned:o)
De er sådan at børn ofte drømmer meget og lige der, hvor de skifter søvnfase og skal til at overgive sig til søvnen, så spjætter de. Det kender du også fra dig selv, lige når man er ved at falde i søvn, så er det som at falde i et hul og hele kroppen spjætter. Du mærker spjættet og sover videre, men din lille dreng vågner. Når han spjætter så rykker både armene og benene, hans mororefleks, fald refleks går igang og han bliver forskrækket og vågner i stedet for at komme videre i søvnen.
For at afhjælpe dette, så er det ofte en god idé at svøbe barnet. Altså ikke kun putte barnet under dyne, men simpelthen svøbe barnet i et klæde, hvor arme og ben holdes ind til kroppen. Det hjælper barnet til rent fysisk at holde sammen på sig selv, så mororefleksen ikke ...
... bliver så voldsom og så han bedre kan komme videre i søvnen.
Jeg vil derfor anbefale dig at du ammer ligesom nu, skifter ham, svøber ham og evt ammer ham igen fra modsatte bryst imens han er svøbt og så lægger du ham fra dig ned i liften. Se og lyt til hans vejrtrækning, hans øjne. Prøv at lægge ham fra dig, når du fornemmer at vejrtrækningen er blevet roligere, langsommere og når du kan se at han er lige ved at falde i søvn og endnu ikke sover tungt. Stille og roligt putte ham fra din favn ned i liften. Han er hele tiden svøbt og han har sin sut. Stå lidt ved ham, hold dine hænder roligt på ham, så han fornemmer at du stadig er der. Lad dine hænder have lidt vægt på hans krop, så der er lidt tyngde, vug ham blidt imens han ligger ned, stille og rolige, rytmiske bevægelser.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Står liften i barnevognen, så tril vognen frem og tilbage. Stå parat, vug hele tiden lidt men hold også pause og hver gang du fornemmer at han er ved at blive urolig og har svært ved at komme videre, så vugger du igen lidt og holder pause. På den måde kan du lære ham at blive vugget mindre og mindre:o)
Håber ovenstående vil hjælpe lidt videre:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Børnevaccinationsprogram
I Danmark har vi følgende børnevaccinations program, som anbefales af sundhedsmyndighederne:
3 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 1 og PCV-1
5 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 2 og PCV-2
12 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 3 og PCV-3
15 mdr.: MFR 1
4 år.: MFR 2
5 år.: Difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination
12 år.: MFR 2 og til piger HPV 1, 2 og 3 (MFR 2 til...
CE-mærket
Se efter CE-mærket når du køber legetøj
Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.
Du skal også være opmærksom på...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen,
Tusind tak for dit sidste svar. Jeg viste min mand mit brev, som du foreslog, og han blev helt ked af det da han så det. Det satte en masse samtaler i gang herhjemme, og det hele går meget bedre nu. Vi har delt tingene mere op, så det ikke kun er mig der tager mig af hus + børn, men han også begynder at komme mere på banen. Det er rigtig rart.
Du skal bare have så meget tak. Både for en super brevkasse, men også for dine små puf. :)
Kærlig hilsen
Christine, mor til to