Svar: Drømme - 13 mdr.
Kære Pia
Det er nogle rigtigt fine tanker du allerede har gjort dig og du har naturligvis fuldstændig ret i at din dreng lige nu drømmer rigtig meget og skal have bearbejdet alle de oplevelser han får i løbet af dagen. Der sker jo udviklingsmæssigt rigtig meget med ham lige nu:o)
Du skal for det første være meget opmærksom på ikke at give ham sut hele natten igennem. Hvis du gør det, så risikerer du nemlig at han vågner, hver gang han taber sutten og regner med at du så kommer og putter den i munden. Det er naturligt at børn taber deres sut, når de falder i søvn og kæben bliver afslappet og hvis barnet så lærer at man kun kan sove med en sut i munden, så får I et problem. Det kalder jeg for vanebetinget afbrudt søvn.
Det er derfor rigtig vigtigt at du forsøger at hjælpe ham videre i søvnen uden at give ham sut. Han kan evt. tilbydes lidt vand og hvis dette virker godt, så kan du overveje om du selv kan lære ham at drikke vand om natten. Han er nok lige aldersmæssigt på grænsen, men man ved jo aldrig ... Det kan nogle gange lade sig gøre at tilbyde barnet en drypfri kop i ...
... sengen, når barnet så vågner, så kan det tage sig en tår vand og sove videre selv derefter ... men som sagt er han nok lige lille nok:o)
Du kan på samme måde forsøge at give ham lidt ekstra sutter i sengen og evt komme flere sutter på en stofble, da den er let at få fat i. Prøv så når han vågner at få ham selv til at finde sin sutteklud, søge efter den og putte den i munden, så det bliver ham selv og ikke dig - det vil han jo også kunne gøre imens du ligger i din seng. Det er ikke urealistisk at han med den alder han har, selv kan lære at finde sin sut.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Den motoriske uro har han naturligt og her må du i løbet af dagen forsøge at putte med ham, kærtegne ham, massere ham osv. så han får masser af fysisk berøring. Om natten må du så forsøge at hjælpe ham med at skifte stilling og blive lagt rigtigt igen - præcis som du så fint gør.
Tilsidst vil jeg lige sige at du naturligvis skal være sikker på at han ikke har ondt i ørerne og vågner på grund af dette. Han er vel ikke forkølet eller virker klattet og halvsløj?
Jeg håber mine tanker hjælper dig lidt videre, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Rabarber
Rabarber er velegnede til grød, kompot, suppe og marmelade. Hvis I ofte bruger rabarber i madlavningen, er det en god idé at tilsætte 'Nonoxal' (kalkchlorid) under kogning.
Dette forhindrer at saften i rabarber reagerer med kroppens kalk, som bl.a. giver ubehagelige reaktioner på tænderne.
Rabarber er bedst tidligt i sæsonen fra april og indtil omkring Skt. Hans. Rabarber indeholder små mængder oxalsyre, og i højsommeren stiger mængden af oxalsyre i stilkene. Hvis...
Modermælkserstatning
Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.
Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.