Brev:
Ammestop - hvordan vi letter overgangen til at hun selv skal falde i søvn?
Kære Helen,
Min datter er nu halvandet år - og vi er nu nået dertil at amning er stoppet om natten. Det tog nok tre dage for hende at vænne sig til ikke at få mælk og hun sover nu hele natten. Får lidt vand hvis hun vågner og det fungerer fint.
Jeg ammer om aftenen efter aftensmad og når hun skal sove - hun falder ofte i søvn med brystet i munden.
Det fungerede fint i ugerne efter ammestoppet om natten, men nu er det som om, at hun ikke kan vente til det bliver aften og hun skal ammes.
Allerede om eftermiddagen begynder hun at løfte op i min bluse og pege på brysterne. Jeg siger nej og det hele ender med at hun kaster hovedet bagover, vrider sig i højlydte skrig og bliver umulig at få ned på jorden igen. Jeg kan aflede hende i en halv time ad gangen indtil hun kommer i tanke om mors mælk igen. Når far kommer hjem tager han hende og det ...
... hjælper lidt.
Hun spiser ost, pølse og drikker letmælk når vi kommer hjem fra vuggestue kl. 16, hvor hun er sulten. Hun spiser også lidt i vuggestuen.
Når vi skal spise aftensmad kl 18.00 vil hun ikke have noget. Hun vil ikke sidde i stolen og laver de samme scener igen. Det ender med at jeg giver hende mælk og hun falder til ro.
Jeg ved ikke om det hænger sammen - men hun vil heller ikke sidde i barnevogn når jeg henter hende i vuggestue. Det betyder at jeg bærer hende hjem på armen.
Jeg ville synes det var fint at amme en enkelt gang om aftenen inden hun skulle sove - men jeg tror ikke at lillepigen kan skelne imellem hvornår hun må få min mælk og hvornår hun ikke må.
Vil du anbefale et fuldt stop nu og har du gode råd til hvordan vi letter overgangen til at hun selv skal falde i søvn?
På forhånd tak
Med venlig hilsen
C og E
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
Viden om børn:
Tilskudsblanding
En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.
En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.
Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....
Barselshvile
Førhen i tiden var kvinder som lige havde født indlagt på sygehuset i flere dagen inden de kom hjem. I dag kommer man hjem så snart man har lyst og føler sig parat til det og det sker også at man kommer hjem før man som mor egentlig føler sig helt parat ... Det er mere og mere almindeligt at gå hjem allerede få timer efter fødslen.
Når man går tidligt hjem, så vil det være rigtig godt at den nybagte far har mulighed for at tage nogle dage fri, så den lille nye familie kan lære...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!
Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.
Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!