Svar: Uro, søvn
Kære Kia
Det lyder bestemt som om at din datter stortrives på alle måder og det er helt fint at afvente lidt med grøntsagsmosen - prøv dog igen inden alt for længe og udnyt så at hun nu er så gammel, at hun kan få alle slags grøntsager, kød, fisk, sovs osv. og således mere af jeres mad og mad der smager af noget:o)
Det er helt normalt at hun har så stor en motorisk uro som hun har og derfor har svært ved at falde i søvn, når hun om aftenen skal have roen til at falde over sig. Hun lyder fysisk meget aktiv og triller rigtig meget, men formår endnu ikke at få sig flyttet tilbage, når hun først er havnet på maven og er rigtig træt. Derfor har hun brug for at du hjælper hende med at blive lagt rigtigt igen og finde roen.
Jeg synes du skal forsøge at putte hende på siden, evt. med et lille sammerullet tæppe eller lignende i ryggen, så hun kan mærke at hun har noget tæt ved sig ...
... (som substitut for mor og far og ligge op af dig) og derfor bedre vil kunne finde roen. Hold hænderne på hende, så hun mærker din ro og fornemmer at du er der og vug hende evt. lidt imens hun ligger der.
Det er helt naturligt for hendes alder at hun vågner op efter kort tids søvn og atter skal hjælpes til fysisk ro. Det er helt okay, hvis du i denne periode er nødt til at tage hende op, amme hende lidt igen og så putte hende hvorefter hun så sover et længere stræk. Ellers er det fint at hjælpe hende med at skifte stilling, putte hende igen.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hendes uro og øgede behov for tryghed handler om hendes alder og den udvikling hun går igennem - tigerspring kaldes det og det I gør er rigtig fint. Det er også årsagen til hendes frustration, når tingenen ikke rigtig lykkes for hende. Det er en periode I skal igennem:o)
Håber ovenstående tanker hjælper videre på vej, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Sko
Det er vigtigt at barnets muskulatur i fødderne får mulighed for at udvikle sig rigtigt. Dette gøres bedst, hvis barnet får lov til at gå så meget som muligt på bare fødder.
Som hovedregel har børn ikke brug for sko, før de begynder at rejse sig og gå rundt. Når barnet skal have sin første sko, er det vigtigt at skoen er blød og passer til barnets fod. Der bør være en fast hælkappe og skoen bør ikke være så stor, at barnet risikerer at glide frem i den. Hvis foden glider, er...
K-vitamin til baby
Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.
Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.