Brev:
Tygge-teknik og lidt inspiration til fysiske lege
Kære Helen
Vores datter, der lige er blevet 7 mdr, har de sidste 2 måneder været godt i gang med ske-maden. Hun får nu grød morgen og eftermiddag og mos middag og aften. Hun elsker at smage på vores mad og foretrækker klart mad, der smager af noget. Hun er altså ikke kræsen, men det er som om, hun slet ikke evner og heller ikke har lyst til at spise mad med klumper i.
Jeg er helt med på, at maden jo skal gøres grovere nu, men fx kan et lille stykke hakket oksekød blive inde i munden i evigheder, og så ender det med, at hun mister tålmodigheden og lysten til at spise videre. Hun har ingen tænder endnu, men det har vel ikke så meget med "tyggeteknik" at gøre.
I øvrigt sutter og smager hun ...
... gerne på alt, hvad hun selv kan sidde med i hånden, men alt hvad hun får bidt af, kommer som regel ud af munden igen efter at det er blevet flyttet rundt i munden med tungen mange mange gange. Hvordan kommer vi i gang med den lidt mere grove mad?
Og så har hun dejligt meget krudt i bagdelen. Kravler ikke, men vil gerne rejse sig op ved alting og har så småt lært at komme fra mave til siddende stilling, hvilket selvfølgelig ikke ligefrem gør det nemmere at få hende til at blive liggende og dermed lære at kravle :o) Men det skal nu nok komme, jeg vil såmænd bare høre, om du har nogle ideer til fysiske lege, så vi kan få brændt noget af alt det krudt af inden sengetid.
Kærlig hilsen - og tak
Mor til to
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Angst hos børn
Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.
Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...
Proprioceptive sans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.