Brev:
Opdragelse - spisesituation
Hej Helen
Nu måtte jeg simpelthen bare skrive til dig!
Vi har i flere måneder haft en pige som man nok kan sige er kommet i trodsalderen:-) Hun er en meget viljestærk pige som bliver meget hysterisk hvis ikke hun får sin vilje! Vores store problem er ved måltiderne. Hun smider maden på gulvet og kyler mælken bagover. Det er virkelig irriterende.
Vi har forsøgt alt. At sige nej, du må ikke kaste maden på gulvet på en rolig måde, få hende til selv at samle det op og putte det i skraldespanden, forklare hende at hvis ikke hun vil have mere at spise, så skal hun bare sige tak for mad og stille det væk! (hun siger dog tak for mad efter hun har smidt det på gulvet:-) !
Vi har endda i vores frustration skældt hende meget ud og ...
... sendt hende væk fra bordet. Jeg er så ked af det når jeg skal råbe af hende. Jeg har slet ikke lyst til at være sådan en mor, men man kan bare blive drevet til det når budskabet bare ikke vil trænge ind!
Hun er også begyndt at skubbe og slå de andre børn i dagplejen og når vi siger nej det må du ikke, de bliver kede af det, gentager hun bare hvad vi siger. De andre gør det også, men hun er den der er værst.
Det er ligesom om at hun ikke kan forstå hvorfor det er så slemt både at slå og smide maden på gulvet. Hvad mon der går igennem hovedet på hende? Og kan hun ikke forstå skæld ud i den alder? Hvordan er det bedst at reagere på sådan nogle ting og er det bare tålmodighed det drejer sig om?
Mange hilsner
en desperat mor:-)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
Viden om børn:
Bedsteforældre
Det er dejligt at have bedsteforældre og for de fleste børn og børnefamilier spiller bedsteforældrene en stor rolle.
Bedsteforældre kan være ressourcepersoner, der træder til og hjælper jer i hverdagen med de praktiske opgaver. De vil ofte også gerne hjælpe med børnepasning, hvis I forældre har brug for lidt tid for jer selv.
Børn har glæde af at kende deres bedsteforældre, det er vigtigt for børn at kende deres historie og det er dejligt for dem at have...
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.