Svar: Vil ikke have flaske - 7 mdr.
Kære Christina
Hvis din dreng ikke vil have flaske, så skal du naturligvis amme ham, men det skal være på tidspunkter som ikke kolliderer med hans behov for skemad og det er derfor uhensigtsmæssig hvis du begynder at fjerne skemad og erstatte med amning i stedet. Med den alder han har, vil 4 amninger dagligt være fint og da du samtidig gerne vil supplere med en flaske vælling om aftenen, så vil 3 amninger dagligt være helt okay. Det vil sige amning tidlig morgen, inden middagslur og sen aften og så kan du inden putning til natten give ham vællingen som han er glad for.
Hvis han ikke vil ammes inden middagslur og her afviser fuldstændig, så må og kan du naturligvis godt tilbyde brystet når han vågner i stedet og så samtidig også forsøge at give ham lidt skemad, så han får lidt rigtig mad ved siden af. Se planen jeg har sendt dig:o)
Du skal trappe stille og roligt ud af din amning hvis du vil begynde at give mere flaske. Du riskerer at få en brystbetændelse, hvis du pludselig holder op med at amme. Du er ...
... modsat naturligvis også nødt til at tilbyde ham brystet om aftenen, hvis du mærker at du der er overfyldt med mælk og det gør ondt og så må amningen igen foretrækkes fremfor vællingen. Hvis du vælger at tilbyde flaske med vælling for at holde fast i denne rutine, så må du i stedet malke ud, så du får spændingen fjernet og du kan så amme uden problemer sen aften igen. Den udmalkede mælk kan han jo også tilbydes på flaske.
Man kan normalt ikke påvirke barnets vågentid om morgenen ved at putte senere. Det er hele dagens rytme der skal ændres. Selvom du putter din dreng kl. 22, så vil han sandsynligvis fortsat vågne kl. 06 og have behov for mælk der. Hvis du således vil ændre på det tidspunkt dagen starter på skal der helt andre overvejelser til. Jeg synes derfor du skal prøve at putte ham tidligere, hvor han rent faktisk viser træthedstegn og se om han så ikke begynder at sove et lidt længere stræk om natten, så han får den søvn han har behov for:o)
Håber ovenstående tanker hjælper videre på vej, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Lus hos børn
Rigtig mange familier oplever, at deres børn kommer hjem med lus, og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:
1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, men hvis lusene er tørre eller kun let fugtige, så bevæger de sig rundt. Våde lus er derfor lettere at få fat i. Sæt barnet på en stol foran dig, så du sikrer dig en god arbejdsstilling. Det tager tid at kæmme hår.
2. Så kommer du en god portion balsam...
Tvillinger og trillinger
Du er berettiget til børnetilskud, hvis du føder tvillinger og trillinger. Du får også automatisk udbetalt børnetilskud, hvis du har adopteret flerlinger. Du kan få børnetilskud til og med det kvartal, hvor dine børn fylder 7 år.
Tal også med din sundhedsplejerske om muligheden for at komme med i en gruppe for mødre/fædre med flerlinger. Det kan være rigtig rart at møde ligestillede, drøfte de forskellige glæder og udfordringer, som børn giver, og rigtig mange har også stor glæde...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.