Brev:
Skemad - det går bedre med grød end grøntsagsmos
Hej Helen..
Tak for dit fine svar ang. putning af Silje. Det er gode og brugbare svar du giver.
Silje er nu 62cm og vejer 6,8 kg. En rigtig lille pilfinger, - vil op og stå, helst sidde og har netop vendt sig fra ryg til mave. Er meget interesseret i alt på bordet, vil gerne smage og griber fat i alt omkring sig. Sidder nu fint i sin højstol og får mad sammen med far og mor, dog på skødet af os:)
På trods af dette har jeg et problem med den skemad til Silje. Hun får 2-3 skemåltider om dagen. Risgrød til morgen, grøntsagsmos til middag og aften. Nogle gange springer jeg formiddgasgrøden over og giver istedet frugtmos til eftermiddag og grøntsagsmos til aften. Hun får dog altid morgen og aften.
Hun er vild med risgrød og kan spise knap ½ dl. Hun får som nævnt risgrød om morgenen evt. med æble/pære mos ovenpå, hvilket hun også godt kan lide. Hertil får hun vand og bliver puttet til formiddagslur med en flaske. Samme procedure om aftenen. Jeg plejer altid at vente mindst ½ time med flasken efter skemåltiderne, så hun ikke forbinder det som et samlet måltid.
Mit problem er grøntsagsmosen, som jeg prøver at ...
... give hende til aften kl. 18, eller til frokost omkring kl. 12. Men hun nægter at spise det, - får opkastrefleks af det. Jeg har forsøgt med kartofler og ærter, uden kartofler og med forskellig konsistens. Har på fornemmelsen, hun godt kan lide det er lidt tyndt i det. Men det hjælper heller ikke. Hun nægter at spise det. Jeg har brugt grøntsagsblanding med gulerod, blomkål, ærter og broccoli. Jeg blender det så hårdt jeg kan og tilsætter mme til rette konsistens og 1 tsk. smør til 1 dl. Hun vil bare ikke have det.
Jeg prøver hver dag til hun siger fra og det er efter 2-3 tsk.fulde. Jeg laver så risgrød istedet for, hvis ikke hun vil tage det, og prøver så at give risgrød med grøntsagstopping, men hun har "lugtet lunten" og vil ikke spise det. Jeg har forsøgt med hirsegrød til aften, hvilket hun også er begyndt at kunne lide. Men jeg vil jo gerne have hun skal have grøntsager også, nu hvor hun er blevet så glad for risgrøden. Hvad skal jeg gøre?? Skal jeg blande risgrød med grøntsager, eller have tålmodighed og lade hende tage de 2-3 tsk.fulde?
Hendes mave fungerer rigtig fint på grøden.
Mange hilsner fra
Maiken
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Orlov
Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.
I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...
Graviditet uden for livmoderen
Graviditet uden for livmoderen er en meget alvorlig graviditetskomplikation, der optræder i ca 2 procent af alle graviditeter.
Det er forbundet med stor risiko for moderens liv og det er ikke muligt at gennemføre en sådan graviditet. Ofte er der faktisk heller ikke tale om et rigtigt foster, og dermed ikke om en rigtig graviditet.
Spiral udgør en risiko for at man bliver gravid uden for livmoderen. Derudover kan det spille ind, hvis man tidligere har haft...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.
Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?
Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.
Tak for det!
Kærlig hilsen
Mor.