Brev:
Virrer med hovedet, taler pludselig ikke så meget mv.
Hej Helen
Ja, så melder der sig lige et par spørgsmål igen, jeg skal forsøge at gøre det kort.
Jeg har lagt mærke til, at Zacharias engang imellem virrer en lille smule med hovedet. Jeg spurgte min egen sundhedsplejerske, hvad det kunne være, men det kunne hun ikke give mig noget svar på. Er det normalt? Jeg har måske set ham gøre det 3-4 gange siden han blev født, så det er altså ikke noget, der sker ofte.
En anden ting er, at han begyndte at sige baba og mama for et par uger siden, men det er som om det er gået i sig selv, så han nu kun siger det når han er ked af det. Er det normalt?
Og en sidste ting... Sundhedsplejersken har lige været her til 6-måneders undersøgelse og hun sagde, at vi skal træne det at sidde op med ham noget mere. Han bliver hurtigt ked af det i sin højstol og "taber hovedet" forover. Jeg har prøvet ...
... at sætte ham op i barnevognen, men han tilter hurtigt til den ene side og læner sig op af indersiden på barnevognen. Det skal lige siges at han er en lang dreng, han måler 71 cm og min egne sundhedsplejerske siger, at det pga. den lange ryg er mere anstrengende for ham.
Har du nogle gode forslag til, hvordan vi bedst øver det at sidde med ham? Når jeg forsøger at sætte ham i et hjørne af sofaen, mosler han rundt så han ender med at ligge ned mere end at sidde. Og han strækker også benene, når jeg sætter ham ned som om han hellere vil stå op. Hvad gør jeg?
Og en allersidste ting :-): Kan man ud fra barnets højde nu sige noget om, hvor højt det bliver senere i livet? Hverken min kæreste eller jeg er specielt høje (jeg er 167 og min kæreste 180), så jeg undrer mig lidt over Zacharias er så lang.
På forhånd tak for hjælpen :o)
Camilla
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Bøvse
Når babyer spiser, sluger de ofte en masse luft. Derfor har mange brug for at bøvse efter et måltid.
Den nemmeste måde at dit barn kan komme af med luften på er hvis du lægger barnet op mod skulderen og klapper eller stryger forsigtigt på ryggen. Hold barnet så højt, at barnets arme bliver løftet, så har luften lettere ved at komme ud.
Du kan også sidde med barnet foran dig på dit skød eller lægge barnet på din underarm og gå lidt rundt.
Spædbørn...
Opkast - baby og børn
Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring.
Opkastning hænger ofte sammen med, at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Barnet vil ofte have ondt i maven, virke slap og træt, vil måske vægre sig mod at spise. Sammen med opkastning kommer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder