Svar: Vil pludselig ikke have rugbrød
Kære Sussie
Det kan godt være på grund af kindtænderne at din datter foretrækker at spise mad, der ikke skal tygges for meget og derfor hellere spiser pålægget end brødet.
Du kan tilbyde hende lidt andet, lidt blødere og dog fortsat fiberholdigt brød, det vil også være helt fint, hvis hun et par dage får mere pålæg - rester fra aftensmaden, end brød. Det kan være lidt kogte pastaskruer, stykker af frikadelle, pølse, kylling, kogte ærter, majs, gulerod og lignende. Altså sund og varieret mad som hun normalt vil spise ved siden af sin rugbrød.
Hvis hun i øvrigt spiser fint og det mest er rugbrøddet som ikke har hendes interesse, så er det helt okay. Rugbrød er jo ikke noget man spiser i hele verden, så det er ikke noget hun skal have, hun kan godt få fibre på anden ...
... vis ...:o) Sandsynligvis kommer interessen igen, når hun ikke længere har ondt for tænder og når hun har fået en lille pause.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Pas på ikke at presse hende eller at gøre et stort nummer ud af det. Hun har en alder nu, hvor hun naturligt bliver mere selektiv og ikke spiser så meget som tidligere. Samtidig bliver hun jo mere og mere bevidst om hvordan hun får din fulde opmærksomhed og hvis hun opdager at hun ved at spytte rugbrøddet ud kan blive centrum for middagsbordet, så vil hun naturligvis blive ved. Prøv derfor at tage det helt roligt, giv hende forskellige tilbud så hun kan vælge hvad hun vil spise og giv hende madro. Prøv ikke at fokusere så meget på hvad hun spiser, så længe hun spiser sundt og tilbydes sunde fødevare, men mere at hun spiser:o)
Fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Massage - baby
Mange babyer nyder at få massage eller berøring af ryg, mave, ansigt, fingre, tær. De rolige og rytmiske bevægelser giver barnet en følelse af at være elsket og fylder barnet med velvære. Der findes flere bøger om emnet, hvis du ønsker at sætte dig ind i en bestemt teknik, kan det anbefales at låne eller købe en af disse.
Hvis dit barn har svært ved at komme af med afføring eller luft, så kan det også være en god ide at massere lidt på barnets mave. Dette gøres ved stille og...
RS virus
RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.
RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.
De...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.