Annonce

Annonce

Svar: Aftenflaskestop


6. august 2008

Alder:
13 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Camilla

Det lyder som om at det går rigtig godt hos jer og som om at din dreng trives rigtig godt. Det er helt rigtigt at det vil være en god idé at komme ud af aftenflasken og alternativet kan meget vel være en kop lun mælk og evt. en banan, inden han skal sove samt en godnathistorie. Det vil sige at du i stedet for at sidde med ham og give ham flaske, fortsat skal tilbyde ham lidt mælk af en kop (letmælk) og så give ham nærheden, opmærksomheden osv. ved at læse en historie.

Det kan være en rigtig god idé at tilbyde ham en godnatgrød efter aftensmaden, så du er sikker på at han i hvert fald ikke er sulten og som sagt er banan inden sengetid også altid godt. Der er nogle stoffer i banan, som får barnet til at slappe af og banan og varm mælk ligger godt i maven.

Det vil også være en rigtig god idé at du tager ham med i processen, hvor flaskesutterne er for gamle og ikke længere dur og derfor skal smides ud. Han kender sandsynligvis ...


Annonce

... godt til "slut" - når historien er slut, så klappes bogen sammen og du gestikulerer "slut" med dine hænder, der er ikke mere historie. Det samme når mælkekartonen på bordet er tom - "slut" der er ikke mere mælk, den er tom. Han ved måske også hvor skraldespanden er, det er der man kommer mælkekartonen i når den er slut.

Dette skal du overføre til sutteflasken - flaskesutterne er i stykker, de dur ikke mere, de skal smides ud, det er "slut". Når han efterfølgende måske spørger efter sin flaske, så tag ham med, vis ham at flasken ikke dur, der er ingen flaskesutter, de er slut og tilbyd så et alternativ - lun mælk af kop ...


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Nogle vælger også at trappe mængden af vælling ned, så han i stedet for 180ml får 150 i et par dage, derefter 100 ml, så 50 og tilsidst helt kan undvære og faktisk selv begynder at forestrække mælk af kop + godnathistorie frem for flaske.

Jeg håber ovenstående hjælper dig lidt på vej, fortsat held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Virker konstant sulten

Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fostervandsprøve

En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.

Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...

Læs mere i Babylex

Navlestrengsblod - stamceller

Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.

I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for nogen rigtig gode svar! Det er rart at kunne søge råd herinde og se man ikke er den eneste i verden med problemer.

Mor til pige på 6 måneder


Annonce