Annonce

Annonce

Svar: Råd til at blive gravid?


4. august 2008

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Helene

Det er rigtig dejligt, at du nu kan se hvornår du har ægløsning via ægløsningsteste, det skulle jo gerne hjælpe jer en del. Der er dog mange faktorer der spiller ind og I må derfor krydse fingre og håbe på det bedste og så naturligvis fortsat gå hyppigt i seng sammen ... :o)

Det er jo sådan at sædcellerne godt kan holde sig parate i livmoderen, således at hvis I har haft samleje 1-2 døgn før din ægløsning, så vil du stadig godt kunne blive gravid. Det er derfor en god idé at I har samleje både op til ægløsningstidspunktet og igen når testen viser at du har ægløsning, - det kan bedre jeres chancer.

Når man som dig kun har ægløsning hver anden måned, så kan der naturligvis godt gå lidt længere tid inden det lykkes. Hvis der går mange måneder, hvis vi nærmer os et år uden held, så synes jeg I skal kontakte en læge med henblik på at få råd omkring fertilitet og evt. blive undersøgt begge to.

I skal naturligvis sørge for at spise og leve sundt. Det spiller ind på chancerne for at blive gravide. Så ud over at beregne det rigtige tidspunkt, så vil det altså også være rigtig godt at I begge spiser sundt. Spis efter de gængse kostråd, fedtfattigt, få protein, fuldkorn, fisk, grøntsager, frugt osv. Drik ikke alkohol og ryg ikke tobak eller ...


Annonce

... andet.

Vær opmærksom på indtag af kaffe og andre koffeinholdige drikke og sluk så vidt muligt altid tørsten i vand.

Dyrk motion - ikke overdrevet, for så virker det modsat, men det er faktisk sådan at kvinder har lettere ved at blive gravide, hvis de er i nogenlunde god form og ikke er overvægtige ... lad derfor fysisk aktivitet være en del af din hverdag - sundhedsstyrelsen anbefaler at vi rører os mindst ½ time dagligt.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Forældre spørger nogle gange, hvorvidt samlejestillinger har betydning for graviditet og man behøver naturligvis ikke stå på hovedet, sædcellerne skal nok finde vej alligevel. Har man dog svært ved at blive gravid, så kan det naturligvis være en fordel at vælge en samlejestilling, hvor sæden bliver så lang tid inde i kvinden som muligt og derfor lettere vil kunne finde vej til livmoderhalsen. Det kan derfor her anbefales at man IKKE bruger en stilling, hvor du står op eller hvor du sidder ovenpå din mand ...

Jeg har også læst at der er lavet undersøgelser som viser at kvindens orgasme har en vigtig funktion. De muskelsammentrækning der sker i både bækkenbunden og skeden, kan få sæden til at trænge dybere ind i livmoderhalsen ...

Jeg håber at ovenstående hjælper lidt på vej og krydser fingre for at det lykkes hurtigt for jer:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Negle

Spædbarnets negle er meget bløde og i starten vil du fint kunne nulre neglene af.

Når neglene bliver hårde og adskiller sig fra blommen, så kan du begynde at klippe dem med en saks. Det er her vigtigt at du klipper neglene lige over.

Du kan evt. bruge en lille fil til at afrunde hjørnerne på neglene, så barnet ikke kan rive sig.

Læs mere i Babylex

Søvn

Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.

Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!

Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".

Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.

Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.

Venlig hilsen

Helt Utrolig Lettet


Annonce